Festivaltips (6)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver uke presenterer vi et knippe aktuelle festivaler rundt om i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Festivalsommeren er over oss for alvor!

Hvorfor ikke gjøre seg kjent med de litt mindre kjente festivalene? Hver uke vil vi presentere et knippe festivaler vi mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

Kriteriene for å bli valgt ut er at festivalen er norsk, befinner seg i festivaloversikten vår og at festivalen starter den aktuelle uken festivaltipset publiseres. Utover dette er diktatorisk skjønn anvendt, men velbegrunnede tips og argumenter mottas med takk.

Ukens utvalgte:


Karlsøyfestivalen, 2-7/8


Mari Boine er en av artistene som opptrer under Karlsøyfestivalen.Mari Boine er en av artistene som opptrer under Karlsøyfestivalen.

Tirsdag starter Karlsøyfestivalen, en time med båt eller i underkant av to timer med bil fra Tromsø. På den legendariske øya ble festivalen første gang arrangert i 2000, og har i år femårsjubileum.

På en festival som proklamerer å være en musikk- og kulturfestival med mening, kan man oppleve alt fra Mari Boine, Anne Grete Preus, Jaa9 & OnklP, Tungtvann, Hoppalong Knut og Karlsøy Prestegård, til Brimstone, Vishnu, Desperado Tamba Kunda og Anti Nation.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg vil det bli kunstutstillinger med arbeider av Tor Esaissen, Svein Arild Berntsen, Lars Erik Karlsen, Hanne Nilsen, Berit Paulsen, Birgit Døvre Bakken, Maria Gradin og Ahmed Nordin.


Nytelsesfestivalen, 3-7/8

I går startet Nytelsesfestivalen i Grimstad, som fokuserer på nytelse gjennom mat, kunstutstillinger, konserter, film- og teaterforestillinger.

Under ledelse av konferansier Esben Ester Pirelli Benestad, kan man få med seg musikk fra blant andre Thom Hell , Twinklehead , Ane Brun og Beady Belle, mat og drikke gjennom en egen nytelsesmarina, samt seminarene «Glede i hverdagen. En kveldstime til inspirasjon og ettertanke» og «Kjønnsbegeistring».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Festivalen avsluttes søndag med et eget nytelsesball på Strand hotell.



Eikerapen Roots Festival, 4-7/8

Christer Knutsen spiller på Rabben Scene under Eikerapen Roots Festival torsdag 4. august klokken 23.30.Christer Knutsen spiller på Rabben Scene under Eikerapen Roots Festival torsdag 4. august klokken 23.30.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag åpner Eikerapen Roots Festival på Eikerapen i Åseral kommune. Festivalen ble første gang arrangert i 2004, og fokuserer i hovedsak på country, blues og folkemusikk.

Ved siden av konserter med artister som Erlend Ropstad, Arild Andersen & Kirsten Bråten Berg Quartet, Christer Knutsen & Sacred Hearts, William Hut & The Fashion Park Rangers, Vestlandsfanden, Knut Reiersrud og Steinar Albrigtsen, har festivalen et eget opplegg for barn der de kan lære sirkuskunster, kjøre firehjuling og oppleve musikkteateret «Da løven lo».


Havnnes Festivalen, 4-6/8


Ukens siste anbefaling går til festivalen på handelsstedet Havnnes på Uløya i Lyngen, 10 minutter med ferge fra Rotsund.

Ved siden av musikalske innslag fra Åge Aleksandersen med sambandet og den svenske gruppa Janders, vil publikum kunne oppleve og delta i innføring i kvensk historie, lysbildefremvisning om Annie Giæver med Artur Arntzen, kulturminnevandring, linedans og fiskekonkurranse.


Mer i Magasinet Neste Klikk:


Festivaloversikt