Stopp kjedebrevene

Sender du alltid videre kjedebrev du får? Frykter du ett års ulykke om du bryter kjeden? Da vil forhåpentligvis denne artikkelen sette deg på andre tanker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Er du blant dem som videresender kjedebrev fordi du er redd truslene om uflaks og ulykker dersom du bryter kjeden?

Sender du videre kjedemail på grunn av trusler om uflaks? Et enkelt regnestykke viser at det er det dummeste du gjør.Sender du videre kjedemail på grunn av trusler om uflaks? Et enkelt regnestykke viser at det er det dummeste du gjør.

Vel. Et enkelt regnestykke viser at det kan lønne seg å stoppe kjeden allerede i første ledd.

For sender du et kjedebrev videre til 20 personer i løpet av 4 dager, og hver av dem gjør det samme i løpet av de neste 4, vil det i løpet av 40 dager ha blitt sendt ut omtrent 10 billioner eposter. 10 tusen milliarder, altså. Til sammenligning bor det omlag 6 milliarder mennesker på Jorden i dag.

Fra dag 40 til 44 vil nye 200 billioner mailer spres over nettet, i gjennomsnitt 50 billioner hver dag.

Fra dag 44 til 48

vil det komme 4000 billioner mailer i tillegg, noe som i gjennomsnitt vil si 1000 billioner mail per dag, 41,7 billioner per time, 694 milliarder per minutt, eller 11,6 milliarder per sekund.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 99,99% av tilfellene er kjedebrev sløseri med plass, tid og hjernekapasitet. Blant dagens mest kjente og slitsomme kjedemailer hører historien om gratis telefon fra Nokia , lovnad om penger fra Microsoft og bonsai-kitten.

Innen den tid vil all mengden epost trolig sette internetts hastighet kraftig på prøve. Og det er kanskje like greit, for på dag 44 vil du i teorien (dersom man ser for seg at alle jordens mennesker er knyttet til internett) være nødt til å svare på to kjedebrev per sekund, og sende fra deg 20 svar hvert sekund.

Dersom du bestemmer deg for å bryte kjeden på dette tidspunktet, vil du bryte 1,8 millioner kjedemail per dag, og altså få omlag to millioner ganger den ulykken som du hadde fått dersom du brøt kjedet første gang du fikk mail.

Konklusjonen?


Det er mye bedre å la være å sende fra seg det første kjedebrevet man mottar og heller risikere en porsjon uhell, enn å risikere to millioner doser uflaks ved dag 44.

...

Og dersom du ikke sender dette tipset videre til minst 635 av vennene dine i løpet av de neste 15 sekundene, kommer en fugl til å pekke deg i hodet torsdag klokken 18.27.

Les også vår artikkel «Kjeden av søppel»