Førpremierer på ØyaKino

Film-mørke og dagen-derpå kino under årets Øya-festival.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Robinson, Victor Rasuk og Emile Hirsch i «Lords of Dogtown».John Robinson, Victor Rasuk og Emile Hirsch i «Lords of Dogtown».

I år skal Øyakino vise hele 12 førpremierer på søndag 14. august.
Etter tre dager med sol og festival i Middelalderparken kan man krype inn i kinomørket, og kose seg med et rikt spekter av både dokumentar- og
spillefilmer.

I år lanserer ildsjelene noe de har valgt å kalle «Dagen-derpå-kino». Etter
flere slitsomme dager med stort væskeinntak ute på festivalen, får man her muligheten til å slappe av og nyte den vidunderlige kombinasjonen kino og junk-food.

Før filmen får alle tildelt et forfriskende måltid, samt sprudlende drikke.Foruten søndagens førpremierer vil Øyakino også sette opp et kinotelt på
festivalområdet og vise kortfilmer og musikkvideoer.

Her er program:

Søndag 14. august på Eldorado kino:

Dagen-derpå-kino, Kl: 15.00
Alle som har ranglet på lørdagen kan her nyte film og junk-food i rolige
og avslappende omgivelser. Filmen er Lords of Dogtown, og man
vil før filmen få servert et herlig måltid med forfriskende junk-food.
Kr 75,- for alle med Øya armbånd-/billett, kr 115,- for alle andre.

Førpremierer:

• Thunderstruck (aus.) (2004) Kl: 17.00
Regi: Darren Ashton
Lengde: 98 min.
Fem gutter inngår en pakt - den første av dem som dør skal gravlegges ved siden av den legendariske AC/DC-vokalisten Bon Scott. Tolv år seinere når langt hår er byttet ut med respektable jobber, møtes de igjen for å innfri sine løfter. Filmen handler om rock'n'roll, livet som fan, og betyningen av gammelt vennskap. Dette er en annerledes road-movie, og filmen har allerede rukket å få kultstatus hjemme i Australia.

• Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul (Tys./Tyr.) (2005) Kl: 19.00
Regi: Fatih Akin
Lengde: 92 min.
I denne dokumentaren følger vi Alexander Hacke fra det tyske bandet
Einstürsende Neubauten. Med et mobilt studio i bagasjen tar han turen til
Istanbul. I denne byen, på grensen mellom Europa og den mystiske Østen, viser han oss et stort og mangfoldig musikkliv. I tillegg til den arabiske folkemusikken vi i vesten forventer å finne her, florerer byen også av alt psykedelisk rock og politisk hip hop.

• Punk: Attitude (uk) (2005) Kl: 17.00 & 21.00
Regi: Don Letts
Lengde: 90 min.
Punk: Attitude tar for seg pønkbevegelsen, og hvordan den fra midten av
70-tallet og frem til den dag i dag har preget musikk, kultur, mote og
samfunnet generelt. Den legendariske DJ'en og filmskaperen Don Letts
følger utviklingen i både New York og London, og vi får intervjuer med
storheter som Jello Biafra, Henry Rollings, Thurston Moore og Ramones,
samt tonnevis med lekkert arkivmateriale.

• Lords of Dogtown (am.) (2005) Kl: 15.00 & 21.15
Regi: Cathrine Hardwicke
Lengde: 107 min.
På 70-tallet revolusjonerte en vennegjeng fra Venice, California,
skateboarding for alltid. Inspirert av surfing skapte de en tøff og
aggressiv stil som over natten gjorde dem til legender. Dette er de første
gutta som kom på ideen å kjøre i tomme svømmebasseng, og dermed skapte rampeskating. Vi følger Stacy Peralta, Tony Alva og Jay Adams og ser hvordan berømmelse og vennskap ikke alltid er lett og kombinere. Dette er en film som får det til å krible i beina på både gamle og unge skatere.

• The Devil and Daniel Johnston (am) (2005) Kl: 17.00 & 21.00
Regi: Jeff Feuerzeig
Lengde:109 min.
I tillegg til å være en geniforklart låtskriver og musiker er Daniel Johnston manisk-depressiv. Fra han gav ut sine første hjemmesnekrede kassetter på 80-tallet har han fått en rekke fans, og hans sanger har blitt tolket av band som Nirvana, Sonic Youth og Yo La Tengo. Via denne sammensatte filmen kommer vi nærmere inn på livet til denne egenartete personen, og vi får et innblikk i hans kreativitet og galskap.

• Screaming Masterpiece (isl.) (2005) Kl: 19.00
Regi: Ari Alex Magnusson
Lengde:85 min.
Island har de siste tiårene hatt en utrolig oppegående og toneangivende
musikkscene. I denne dokumentaren møter vi blant annet Sugarcubes, Sigur Rós, Mùm, samt musikere innen jazz og klassisk. Den gir et innblikk i hvordan denne lille forblåste øya har klart å bli et slikt kreativt eldorado. Bjørk funger som en slags ankerkvinne, og sammen med sine landsmenn guider hun oss rundt på øya og gir oss et innblikk i øyas kreative suksess.

• End of the Century: The Story of Ramones (am) (2003) Kl: 17.15
Regi: Jim Fields, Michael Gramaglia
Lengde: 110 min.
The Ramones var et av 70-tallets mest innflytelsesrike band, og regnes av mange som pønkens gudfedre. Dokumentarfilmen «End of the Century», oppkalt etter The Ramones klassiske album fra 1980, tar for seg hele bandets karriere. Vi følger dem fra starten i Forrest Hill i New York, til Dee Dees tragiske overdosedødsfall i 2002. Gjennom intervjuer med bandet, venner og fans, dokumenteres den konfliktfylte historien til et av de mest sentrale bandene i nyere musikkhistorie. «Gabba-gabba hey!»

• It's All Gone Pete Tong (brit./kan.) (2003) Kl: 17.00 & 21.00
Regi: Michael Dowse
Lengde: 90 min.
I "It's All Gone Peter Tong" møter vi DJ'en Frankie Wilde, og følger hans
selvdestruktive ferd på jakt etter å bli verdens mest berømte DJ. Sene kvelder med høy musikk setter dessverre sine spor, og når toppen av DJ-hierarkiet endelig er nådd blir Frankie døv. Dette resulterer at Frankie velger å forsvinne fra offentligheten, og dermed skapes en myte - Hva skjedde med Frankie? Dette er en mørk, men hysterisk komedie, og har av anmeldere blitt kalt "Spinal Tap" fra rave-scenen.

• Dead Mans Shoes (brit.) (2004) Kl: 19.00
Regi: Shane Meadows
Lengde: 90 min.
To brødre vender etter en årrekke tilbake til barndomsbyen sin. Men det er ikke koselige barndomsminner som har ført dem tilbake, storebror Richard er her for å ta hevn, og å finne svar på mørke hemmeligheter fra fortiden. En etter en tar han for seg av ofre, og starter et blodbad byen aldri hadde drømt om. Sammen med blodbadet følger et glittrede lydspor med blant annet Aphex Twin, Calexico og Smog.

• Tommys inferno (no.) (2005) Kl: 19.00
Regi: Ove Raymond Gyldenås
Lengde: 90 min. .
"Tommys inferno" handler om seksten år gamle Tommy og hans reaksjon når kjæresten Maria gjør det slutt med ham, fordi han vil vente med å ha sex til de har giftet seg. Tommy søker hjelp hos kompisen Ahmed for å takle kjærlighetssorgen. Ahmed har derimot sine egne problemer, og har startet et eget lite korstog mot foreldrenes muslimske tradisjoner, samt alle andre etablerte sannheter.

• Oldboy (sør-kor.) (2003) Kl: 21.00
Regi: Chan-wook Park
Lengde:120 min. En helt vanlig mann kidnappes og låses inn på et hotellrom i 15 år uten noen forklaring. Han settes så fri og oppdager at han er mistenkt for mordet av hans kone som i mellomtiden har blitt brutalt tatt av dage. Med kun fem dager til å finne bakmennene og årsaken til det hele, følger en intensiv hevntokt hvor blodet flyter i strie strømmer. "Oldboy" fikk juryens ærespris i Cannes i 2004. Kr 50,- for alle med Øya armbånd-/billett, kr 90,- for alle andre.

Mer informasjon:

www.oslokino.no

www.oyafestivalen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Sønnen til «El Chapo» løslatt05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført
Siste nytt
17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenSønnen til «El Chapo» løslatt05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42KulturDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31NorgeTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus