Festivaltips (1)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver uke presenterer vi et knippe aktuelle festivaler rundt om i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Norwegian Wood, Quart, Øyafestivalen, Moldejazz, Notodden Blues Festival, Kongsberg Jazzfestival, Festspillene i Bergen og Vossajazz.

Dette er kun noen av de største festivalene som arrangeres i Norge, og fellesnevneren for de alle er at de får redaksjonell omtale i riksmedia (i varierende grad riktignok).

Mangfold


Men faktum er at det finnes en utrolig mengde festivaler rundt om i Norge, noe som ikke minst underbygges av festivaloversikten vår.

Festivaler finnes med andre ord omtrent overalt, og det finnes vel knapt en kommune som ikke har en eller flere festivaler å tilby lokale og tilreisende!

Med dette som utgangspunkt, ønsker vi i løpet av sommeren og høsten å rette søkelyset mot dette nevnte mangfoldet, og vil i serien festivaltips ukentlig presentere et knippe utvalgte festivaler.

Kriteriene for å bli valgt ut er at festivalen er norsk, befinner seg i festivaloversikten vår og at festivalen starter den aktuelle uken festivaltipset publiseres. Utover dette er diktatorisk skjønn anvendt, men velbegrunnede tips og argumenter mottas med takk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukens utvalgte:

Risør Kammermusikkfestival

,

28/6-3/7

Tirsdag 28. juni startet Risør Kammermusikkfestival. Festivalen har eksistert siden 1991 og har Leif Ove Andsnes og Lars Anders Tomter (bratsj) som sine kunstneriske ledere.

Ved siden av konsertbidrag fra Andsnes og Tomter, kommer blant annet pianistene Emanuel Ax, Jonathan Biss, Ariane Haering, cellist og dirigent Heinrich Schiff, samt sopranen Sophie Karthäuser og tenoren Christoph Genz til festivalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Skudefestivalen

, 30/6-3/7
I dag åpner Skudefestivalen i Skudeneshavn på Karmøy, og festivalen venter opp mot 40.000 besøkende i løpet av helgen.

Med fokus på kystkultur, kan festivalen blant annet tilby en stor amcar-utstilling, revyforestillinger med Han Innante samt musikk fra band og artister som Vestlandsfanden, Postgirobygget, Rein Alexander og Matti Røssland.


Chrisfestivalen

, 30/6-3/7
Chrisfestivalen i Kjøllefjord er en annen festival som har start i dag. Festivalen er oppkalt etter den lokale helten Chris Lyngedal, ble første gang arrangert i 2002 og har fokus på jazz, blues og visemusikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hele arrangeres på det fredete og restaurerte fiskebruket Folldalbruket, og i løpet av den fire dager lange festivalen kan man oppleve konserter med blant andre Susanne Lundeng, Jan Gunnar Hoff Group, Jack og Loose Ends.


Troilltampen

, 1-2/7

Fredag er det klart for årest utgave av Troilltampen på Ulsvåg Camping i Hamarøy kommune. Festivalen som første gang ble arrangert i 1973, avholdes i år for 22. gang.

Den tradisjonsrike festivalen kan i år friste med blant andre den gamle helten Jack Berntsen, hip-hop fra Tungtvann, viserock med Guano Deadlines, deltablues fra Mr. Boogieman og visesang på nordnorsk med Sunniva og Terje.

I løpet av helgen kan man også bedrive vannsport, høre Jack Berntsen holde barnetime, se Roald Ellingsens maleriutstilling eller ta del i et DJ-kurs sammen med Tungtvann.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Ungkarsfestivalen i Suldal

, 1-3/7

Ukens siste utvalgte festival er Ungkarsfestivalen i Suldal, som også har startskudd fredag. Den noe spesielle festivalen arrangeres i år for niende gang, og ifølge ledelsen ventes det et innrykk av nærmere 4000 ungkarer og ungjenter.

Hovedattraksjonene Vazelina Bilopphøggers og Postgirobygget spiller lørdag, mens fredagen bringer konserter med Åsmund Åmli band og Anne Nørdsti. Er du tidlig ute kan du få med deg vorspielet med E-76 allerede i kveld.

Utover dette kan festivalen by på aktiviteter som rodeo, kvinnfolkbæring, tautrekking, sekkehopping og gjørmebryting, samt fotball og volleyball til vanns.

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Festivaloversikt