Bedre enn sitt rykte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erna, Dagfinn og Kjell Magne er bedre likt enn ryktene skulle tilsi. Er vinden i ferd med å snu?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Erna & co: Mer pop enn du tror.Erna & co: Mer pop enn du tror.

Bondevik-regjeringen er ikke så upopulær som vi kan få inntrykk av gjennom mediene, i følge Aftenpostens velgerbarometer.

Velgerne syns ikke Kjell Magne, Erna og Dagfinn er så ille likevel. Fremdeles syns brorparten at regjeringens innsats er middelmådig, men stadig færre syns den er verre enn det, og flere er fornøyd.

Målingen viser at velgerne er mer fornøyd med regjeringen enn meningsmålingene kan tyde på. I velgerpanelet mener 32 prosent at regjeringen gjør en nokså god eller svært god jobb, mens 22 prosent mener at jobben er nokså dårlig eller svært dårlig.

Ved forrige måling, for et år siden, var det bare 21 prosent i øverste skikt, og hele 28 prosent i nederste. Aller flest synes imidlertid at regjeringen gjør en middels jobb, og ikke utmerker seg verken i den ene eller andre retningen. Denne bolken velgere har vært den desidert største i alle de fem årene Aftenposten-saken viser til.

KrF-leder Dagfinn Høybråten tror det er i ferd med å skje et skifte i opinionen, og en økende erkjennelse av det går bra med Norge til tross for svartmalingen fra opposisjonen.

- Mange spør seg hvorfor skifte mannskap når det går så bra? Det har å gjøre med situasjonen for bedriftene, familiene og ikke på arbeidsmarkedet. Vi merker noe av stemningsskiftet ute i landet, sier Høybråten til Aftenposten.

MER