De aller beste sommer-ting

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommer for deg er ikke nødvendigvis sommer for meg. Her har vi på aller høyst personlig måte kåret de beste sommergjøremål - og de absolutte ikke-gjøremål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ultimate sommeraktivitet:

• Sommer er følgende go'saker:

Noen foretrekker en festival som start på sommeren.Noen foretrekker en festival som start på sommeren.

Man åpner sesongen med å lapse på en musikkfestival med et bra band på scenen, iskald pils i hånden, dorull i vesken og knallgode venner rundt seg. Det aller, aller beste som finnes.

Så fortsetter man med å reise ut på øyene i Oslofjorden, og tilbringer lange late dager med sol og bading, eller eventuelt tilbringer den på en gresk øy, en bit av den franske riviera eller loffende rundt i Italia.

Eller?

For vår prosjektmedarbeider Ann-Merete

som er født og oppvokst på småbruk, er det bare ett u-gjøremål som på magisk vis åpner for sommeren:

-

Intet er så befriende som et langt, kjølig, herlig bad i havet.Intet er så befriende som et langt, kjølig, herlig bad i havet.

Det er slåttonn. Denne aktiviteten skal helst gjøres i begynnelsen av juli når sommeren byr på det aller fineste været, og jeg må være på låven i langbukse, genser og helst ansiktsmaske (mot støv) når det er 25 grader ute og like mange inne (og alle andre bader, slikker sol og koser seg).

- Da er det sommer - og om ikke jeg blir brun - så får jeg ihvertfall muskler!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

-Den ultimate sommeraktivitet for meg

er å ta båt ut til Gressholmen (Oslofjorden), finne mitt favorittsted helt på enden der og sole meg og bade hele dagen, forteller vår søkeadministrator Hilde.

Jeg synes det aller beste med sommeren

er å kunne gjøre

ingen ting

, med god samvittighet. Ligge mange timer i parken, eller sitte på en fortauskafe uten mål og mening (annet enn å høre, se, føle og lukte på livet og sommeren!), forteller Aurora.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vår matskribent Lene har denne sommerfavoritten:

- Sanke blåskjell og koke dem i fjæra. Drikke kald rosévin og lese en god bok i skyggen en solfylt dag. Sove i et litt klamt telt med min kjære, og koke morgenkaffén på primus!

Som ikke-gjøremål velger Lene å klippe gresset, eller alternativt bli bæsjet på av en måke mens man soler seg.

Og Sverre, han liker dette:


- Jeg er fortsatt veldig glad i å grave hull i sanden på stranda. Jeg begynner med å grave så dypt jeg kan med en bitteliten spade, helt til det kommer inn sjøvann i bunnen av hullet.

- Da roper jeg hurra, og fortsetter å grave iherdig mens vannet sørger for at bredden på hullet utvider seg og utvider seg i takt med at sanden raser ned fra sidene. Det er ikke så mye matnyttig i dette, som mormor ville sagt det. Men for meg står dette som symbol på både sommer og pur

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen foretrekker dette...Noen foretrekker dette...

lykke.

Kjøpe inn aviser, jordbær, Farris eller eventuelt en flaske hvitvin og finne en skjult strand.

Bli på stranden helt til det begynner å bli mørkt, før man trøtt, solbrent og lykkelig vender nesen inn mot en sommerglad by med blide mennesker, sier Elise.

I motsatt ende av skalaen: Ikke-sommer-gjøre-ting er Ikea. Det gjorde jeg på kanskje årets varmeste dag i fjor. Irritasjonsnivået var skyhøyt da jeg prøvde å kjempe meg ut av butikken (som selvsagt alltid er full) med Ivar-hylle, softis og servietter i 40 varmegrader. Da er det ikke så koselig å sette seg inn i en kokvarm bil. Fysj.

Harald blir lykkelig av dette:


- Bading er sommer. Og da mener jeg bading uansett vær og førehold. Ser man vann og det er sommer, så skal man bade. Så enkelt er det!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Renselse i seg selv - en båtturRenselse i seg selv - en båttur

Og ulykkelig av dette:
- Snømåking er på den andre siden av skalaen. Dersom man måke snø, så er det slutt på sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anette anbefaler:

- Den ultimate sommergjøretingen: Være på sjøen (forøvrig en renselse for kropp og sjel!) svaberg med pledd og ukeblader og masse god mat og vin! It`s the best!

Middag for to, en duggfrisk rosé - og du har de beste forutsetningene for en bra avslutning på dagen.Middag for to, en duggfrisk rosé - og du har de beste forutsetningene for en bra avslutning på dagen.

- Den ultimate ikke-gjøre sommertingen: Ta t-bane og proppa trikk....Oh I hate it!

Og moralen?


Det man gjør disse ukene skal holde deg gående gjennom en hel mørk, kald, trist, deprimerende vinter.

Gjør det aller beste ut av tiden du har nå!

Sjekk blåskjellvarselet her . Prøvene blir lagt ut hver fredag, og gjelder for hele kyst-Norge. Sjekk badetemperaturene på badeinfo.no , en landsdekkende tjeneste over innendørs og utendørs badeanlegg.