The Magic Numbers: «The Magic Numbers»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sommerlig indie countrypop fra britiske The Magic Numbers.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

The Magic Numbers, «The Magic Numbers»

(Heavenly Recording/EMI)

I den endeløse rekken av mer eller mindre talentfulle britiske band som har gitt ut plate i 2005, er vi denne gangen kommet til søskenprosjektet The Magic Numbers.

Hvilken kategori bandmedlemmene Romeo og Michele Stodart, samt Sean og Angela Gannon passer inn i er foreløpig ikke godt å si, men det er ting som taler for at de inngår i den talentfulle kategorien.

Dette er iallefall tilfelle hvis man skal dømme etter det anerkjente musikkbladet Mojos årlige kåring av årets nykommere, der The Magic Numbers gikk av med seieren i konkurranse med sterke navn som Antony And The Johnsons, Ray LaMontagne, Arcade Fire, Rufus Wainwright og Willy Mason.

Det hele settes kanskje en smule i perspektiv av at bandet vant kåringen kun dager etter at de hadde sluppet debutalbumet sitt.

Ypperlig pop

Imponerende, ingen tvil om det, men det må riktignok bemerkes at The Magic Numbers ikke når Antony And The Johnsons til anklene engang!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men la det likevel herske ingen tvil om at The Magic Numbers er flinke og at de med «The Magic Numbers» har levert en særs respektabel debutplate tidvis bestående av liflig sommerlig pop.

Imponerer mest gjør de på åpningssporet «Morning Eleven», den lille uptempo-perlen «Long Legs», den vakre duetten «I See You, You See Me» og sommerlige «Don't Give Up The Fight», men fremfor alt på det aldeles nydelige og skakke country-sporet «Wheels On Fire».

Skryt må bandet også få for låter som «This Love» og «Try».

Pen vokal


Bandet har så absolutt mange fine kvaliteter, og ved siden av evnen til å skrive bra popmusikk i leia til band som Lovin' Spoonful og Flaming Lips, har bandet vokale kvaliteter (Romeo, Michele og Angela) som går utenpå mange av de bandene som gir ut plate i dag!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For mange låter


Men som tilfellet er for de fleste debuterende band, skorter det etterhvert på låtkvaliteten til The Magic Numbers.
Denne utgivelsen har

Artikkelen fortsetter under annonsen

kopisperre!

Dette kommer eksempelvis frem på låter som «Forever Lost», «The Mule», «Love Like You» og «Love's A Game». Kjedelige arrangementer og gjennomsnittlig vokal gjør at man kjapt finner noe annet å gjøre.

Med andre ord vil dette faktisk si at hadde The Magic Numbers utvist litt måtehold og begrenset seg til la oss si åtte eller ni låter (albumet inneholder 13), hadde også bedømmelsen vært mer bejublende.

Til tross for dette, har gruppa levert en meget bra og særdeles lovende firer.

• Bandet spiller på Vika-scenen på Øyafestivalen fredag 12. august.

The Magic Numbers: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser