Frognerbadet stappet til randen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian Wood hadde en knallåpning på festivalens første dag. Værgudene var jevnt over greie, selv om solen glimret med sitt fravær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thom Hell fikk åpne badet i går, litt tidlig syntes vi. Klokken 16.30 har man jo knapt kommet seg ut av kontoret.

Men det gikk han rimelig vel, for folk var snare til å fylle parken når Oslo endelig fikk føle ett snev av sommer.

Tom McRae fremkalte regnet i Frogner-badet i går, men var kanskje kveldens musikalske høydepunkt! (Foto: Stig Henning Morken)Tom McRae fremkalte regnet i Frogner-badet i går, men var kanskje kveldens musikalske høydepunkt! (Foto: Stig Henning Morken)

Men det var den britiske yndlingen Tom McRae som stjal oppmerksomheten da han gikk på allerede 17.30. Hans eget band var opptatt, så det var kun Tom og hans cellist på scenen, noe som funket aldeles utmerket.

Solen vi hadde vært velsignet med hele dagen forsvant fort da Tom begynte på sitt vakre men hjerteskjærende repertoar.

Og med låten «San Paulo Rain» kom, som Tom hadde advart oss, regnet:

- This happens every single fucking time. Sorry!

Så trøstet han seg/oss med at han kommer tilbake i oktober, og at han da skal spille innendørs. Med fullt band.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stjernen


Deretter kom Tori Amos. Den lille damen med den store integriteten var alene på scenen, men spilte til gjengjeld både flygel og orgel. Fotografer og de ivrigste blant publikum flokket seg om foran scenen, og stemningen ble løftet mange hakk.

Tori Amos høstet mye applaus, selv om kvaliteten på settet var noe varierende (Foto: Stig Henning Morken)Tori Amos høstet mye applaus, selv om kvaliteten på settet var noe varierende (Foto: Stig Henning Morken)

Etter tre låter sa hun:

- The photographers can go away now. It's only you and me now, og publikum jublet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tori flørtet med publikum:

- Dere som kan manøvrere store vikingskip kan vel også klappe takten, sa hun. Og publikum klappet hele låten igjennom.

Første halvdel av konserten var et herlig gjensyn med Toris' største hits. Men etterhvert ble det litt kjedelig og Toris' opptreden ble en del av den behagelige bakgrunnsmurringen.

Hørt på toalettet:
- Jeg kom hit kun for Tori Amos. Men uansett hvor mange ganger jeg har sett henne, så går jeg alltid hjem med en følelse av at dama er sær og halvgal...

Artikkelen fortsetter under annonsen


«Badet» fylte seg tidlig opp på festivalens åpningsdag (Foto: Stig Henning Morken)«Badet» fylte seg tidlig opp på festivalens åpningsdag (Foto: Stig Henning Morken)

Så skjedde det noe i Frognerbadet.

Først dro bror til Lars Lillo Stenberg igang publikum med en versjon av «No Woman No Cry», før Axel Olsen entret scenen og resiterte deLillos tekster som «Hjernen er alene», «Tøff i Pysjamas» og andre klassikere til unison jubel. For nå kom bandet hele parken hadde ventet på.

Superstjerner eller ei, kveldens sterkeste kort var unektelig 20 års jubilantene i deLillos.

deLillos var for mange kveldens absolutte høydepunkt (Foto: Stig Henning Morken)deLillos var for mange kveldens absolutte høydepunkt (Foto: Stig Henning Morken)

Lars Lillo-Stenberg flørtet hemningsløst med publikum, og startet sin bursdagsfeiring med:

(Det var på tide å komme tilbake - til) «Frognerbadet»

Kvelden kunne like gjerne vært viet deLillos i seg selv, for stemningen var sjelden og storslått med allsang og allklapp og dans og glede.

Og Frognerbadet var stappet til randen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dårlig organisering


Men når alt var glede på scenen, var systemet rundt toalett-flyt og mat-boder et sørgelig kapittel. Norwegian Wood opererer etter det glimrende konseptet om at inne-toalettene kun er for kvinner. Men med 8-10 tilgjengelige toaletter var det endeløse køer som preget festivalens første dag. Det håper vi løser seg.

Positivt er det også at man får 50 øre pant per plastkopp man leverer inn. En populær geskjeft for barna og en kjekk måte å få ryddet på.

Lars Lillo-Stenberg åpnet konserten alene til tonene av «Frognerbadet» (Foto: Stig Henning Morken)Lars Lillo-Stenberg åpnet konserten alene til tonene av «Frognerbadet» (Foto: Stig Henning Morken)

Akustisk gitar forhindrer ikke Lars Lillo-Stenberg fra å rocke (Foto: Stig Henning Morken)Akustisk gitar forhindrer ikke Lars Lillo-Stenberg fra å rocke (Foto: Stig Henning Morken)(Alle foto: Stig Henning Morken/Tekst: Henriette Westerlund Eriksen)