Bomber og granater!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Publikum var vitne til en maktdemonstrasjon av de sjeldne da System Of A Down inntok Frognerbadet og Norwegian Wood fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

System Of A Down: Norwegian Wood, 17.06.2005


Endelig vil mange kanskje si....endelig ble Norge omsider beæret et besøk av de nord-amerikanske monsterrockerne i System Of A Down!

Som en del av deres pågående Europa-turné, hadde bandet lagt turen innom Frognerbadet fredag kveld for å gi oss sin særegne versjon av hardere metallisk og melodiøs rock.

Vokalist og gjøgler Serj Tankian (Foto: Stig Henning Morken)Vokalist og gjøgler Serj Tankian (Foto: Stig Henning Morken)

Dette hadde heller ikke gått upåaktet hen hos publikum, noe som resulterte i at dag to under Norwegian Wood var utsolgt allerede lenge på forhånd.

Etter at band som Wednesday 13, Stonegard og Gåte hadde gjort unna sine sett i mildt sagt skiftende værforhold, klarnet været i takt med at tiden nærmet seg konsertstart for ett av festivalens ypperste band.

Ekstrem start


La det være ingen som helst tvil; System Of A Down brukte en og en halv time av fredag kveld til å manifestere seg som ett av de aller ypperste bandene innen tyngre rock i 2005!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bassist Shavo Odadjian (Foto: Stig Henning Morken)Bassist Shavo Odadjian (Foto: Stig Henning Morken)

Det hele startet med et trippelt knyttneveslag av en annen verden, hvor bandet formerlig spydde ut geniale låter som «B.Y.O.B.», «Revenga» og «Science».

Etter noen litt mer anonyme nummer, fortsatte de med en rekke godlåter som vil ta pusten fra de aller fleste: «Psycho» satt som ett skudd, hitlåten «Chop Suey» fikk for alvor publikum i ekstase, mens bandet og gitarist Daron Malakian kjørte en litt vittig intro til «Cigaro».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fortsatte med en ny herlig trippel («Mr. Jack», «Needles» og «Deer Dance»), før bandet kastet seg ut i den vanvittig heftige «Aerials» til et hengivent publikum som nesten fikk mer enn de håpet på.

Vokalist Serj


Serj Tankian fikser det meste (Foto: Stig Henning Morken)Serj Tankian fikser det meste (Foto: Stig Henning Morken)

Vi må nesten bremse litt for å rekapitulere hva denne gjengen driver på med. Musikalsk sett snakker vi om en kombinasjon av industriell metall, knusende hard heavy metal, klassisk rock, jazz, elektronika, armensk folkemusikk og klassisk musikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I front av dette sammensuriumet står kanskje den aller beste vokalisten innenfor moderne rock!


Serj Tankian har en helt enorm spennvidde i stemmen, og kan skilte med et repertoir som inneholder alt fra monsterbrøling til regelrett rapping og neddempet harmonisk og vakker vokal. Likevel er det kraften og renheten i Tankians stemme som kanskje imponerer aller mest.

Gitarist Daron Malakian (Foto: Stig Henning Morken)Gitarist Daron Malakian (Foto: Stig Henning Morken)

Det må også sies at han har gode folk med seg, og gitarist og medvokalist Daron Malakian, bassist Shavo Odadjian og en trommis av en annen verden (John Dolmayan) bidrar til å gjøre System Of A Down til en stramt regissert fyrverkeri man opplever en yderst sjelden gang.

Helt inn


Men tilbake til sangene, og vi må bare medgi at bandet nektet å gi seg med å pumpe ut liflige toner i badet fredag kveld. De gjorde alt annet enn skam på «Atwa», «Question!» fungerte akkurat som man kunne håpe på, og når gjengen ga oss «Prison Song» og «Roulette» var det ingen bønn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre kunne det knapt bli!


Nå skal vi heller ikke glemme glansnummeret til Malakian; den herlig harmoniske «Lost In Hollywood», som kanskje er den låten som aller best viser storheten til bandet.

Da skal vi også glemme at vi ikke fikk den usannsynlig fengende «Radio/Video» fra «Mezmerize»(eller andre godlåter).

Nei System Of A Down holdt helt inn, og for de som trodde de opplevde rock torsdags kveld på Norwegian Wood, må det bare sies at konserten til System Of A Down fikk Lars Lillo-Stenberg og resten av deLillos til å fremstå som en kuriositet og omtrent nusselig til sammenligning.

Man kan sjelden be om mer....

Mektig sekser!

Det var stappfullt lenge før bandet kom på scenen(Foto: Stig Henning Morken)Det var stappfullt lenge før bandet kom på scenen(Foto: Stig Henning Morken)


System Of A Down (Foto: Stig Henning Morken)System Of A Down (Foto: Stig Henning Morken)


En av nyere tids største rockestemmer (Foto: Stig Henning Morken)En av nyere tids største rockestemmer (Foto: Stig Henning Morken)


Et entusiastisk publikum støttet heltene sine (Foto: Stig Henning Morken)Et entusiastisk publikum støttet heltene sine (Foto: Stig Henning Morken)

Artikkelen fortsetter under annonsen


Blid var han også (Foto: Stig Henning Morken)Blid var han også (Foto: Stig Henning Morken)


Settliste

: (med utgangspunkt i konserten i London 4. juni)
1. Soldier Side
2. B.Y.O.B.
3. Revenga
4. Science
5. Kill Rock 'n' Roll
6. Suggestions
7. Psycho
8. Chop Suey
9. Cigaro
10. Mr. Jack
11. Needles
12. Deer Dance
13. Aerials
14. Holy Mountains
15. Spiders
16. Bounce
17. Atwa
18. Forest
19. Lost In Hollywood
20. Question!
21. War?
22. Prison Song
23. Toxicity
24. Suite-Pee
25. Sugar


System Of A Down: Hjemmeside

Wikipedia: System Of A Down

Norwegian Wood

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Norwegian Wood
System Of A Down: «Mezmerize» (19.05.2005)

Musikk
Konsertanmeldelser