Vant William Nygaards legat

Artikkelen fortsetter under annonsen

William Nygaards legat for 2005 ble i går delt ut til Brit Boye Pedersen og Per Inge Pedersen, for læreverket «Abakus».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aschehoug Undervisning bød i går inn til fest og festdeltagerne var skolemyndigheter, lærebokforfattere, forlagsbokhandlere og ellers andre innen skoleverket i Norge.

I denne forbindelse var det utdeling av William Nygaards legat for 2005.

To fornøyde vinnereTo fornøyde vinnere


Prisen på 60.000 kroner ble delt ut til Brit Boye Pedersen og Per Inge Pedersen under hagefesten i Aschehougs ærverdige villa i Drammensveien 99.

Uglen er både Aschehoug forlags favorittfugl, samt symbolet på klokskap.Uglen er både Aschehoug forlags favorittfugl, samt symbolet på klokskap.

Til daglig er de to prisvinnerene henholdsvis assisterende rektor ved Lilleaker skole i Oslo og lærer i matematikk og natur- og miljøfag ved Sula skole.

- De to forfatterne er ikke gift med hverandre selv om de bærer samme etternavn, ble det understreket i forkant av prisutdelingen.

Samarbeidet oppstod da forlaget førte dem sammen, noe som igjen førte til suksess.

Verket ble nemlig på kort tid blitt en bestselger, etter lanseringen for to år siden. «Abakus» har solgt hele 450.000 bøker og er det læreverket på markedet som selger mest.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hageporten til Drammensveien var atter en gang åpnet for fest.Hageporten til Drammensveien var atter en gang åpnet for fest.

Begrunnelsen for at «Abakus» vant i år, er at verket knytter matten til elevens hverdag og at bøkene søker å utvikle matematiske tanker gjennom samtaler og diskusjon.

Responsen har vært enestående positiv og tilbakemeldingene tyder på at «Abakus» er forut for sin tid.

Alle foto: Karoline Riise Kristiansen.


Mange møtte frem for å overveie utdelingenMange møtte frem for å overveie utdelingenLegatet:


William Nygaards legat ble opprettet i 1972 i forbindelse med Aschehougs hundreårsjubileum og deles ut til skolebokforfattere.