Operasjon barnevakt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En komedie som virkelig stinker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Synes du Arnold Schwartzenegger var hysterisk morsom i «Kindergarden Cop»? Kan du ikke tenke deg noe mer vittig enn muskelmenn som skifter bæsjebleie? Ja, da bør du løpe på «Operasjon barnevakt», en film som stinker omtrent like mye som de tidligere nevnte bleiene.

En muskelmann og en stinkende baby. (Foto: Filmweb.no)En muskelmann og en stinkende baby. (Foto: Filmweb.no)

Den syltynne historien åpner med en overraskende voldelig scene hvor den tøffe marinesoldaten Shane Wolfe (Vin Diesel) redder forskeren Howard Plummer (Tate Donovan) som blir holdt gissel på grunn av en ny revolusjonerende oppfinnelse.

Aksjonen later til å være vellykket, men plutselig blir forskeren skutt og drept. Nå får Wolfe et nytt oppdrag: Han må beskytte Plummers barn, mens enken reiser bort for å finne en kode til et bankhvelv.

Operasjon klisjé


De fem barna er fra noe sånt som 6 måneder til 16 år. Familien har selvsagt også en and, for sinte ender er som kjent morsomme dyr. Du blir kanskje ikke overrasket over å høre at barna (og anden) hater sin nye barnevakt fordi han velger å behandle dem som om de var soldater. Men, selvsagt endrer dette seg når de blir kjent med den myke mannen under alle musklene, sukk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er mulig du liker «The Pacifier» hvis du likte:

Kindergarten Cop


Stop! Or my Mom Will Shoot

Aldersspredningen på barna gjør at regissør Adam Shankman kan spille på et register av gamle spøker. Se Vin Diesel prøve å være kul med tenåringer. Se Vin Diesel lære ni-åringer å slåss. Se Vin Diesel skifte bleie på en baby. Du tar poenget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vin Diesel ser ut til å gjøre sitt beste og ser i grunnen ganske søt ut på sin egen dum-som-et-brød-bodybuilder måte. Men, han har jo ikke fått mye å jobbe med her. I de «søte» scenene hvor det er meningen at publikum skal ta til tårene, ser han direkte ukomfortabel ut. Og det skjønner jeg godt.


Stinkende plot


Det er mulig at små barn synes denne filmen er kjempemorsom. Men ettersom filmen har fått 11-års grense her i Norge så tror jeg at til og med de yngste i publikum vil ha problemer med å svelge det oppgulpet av gamle vitser som presenteres her.


Nå er det sikkert mange av dere som synes at vi kritikere er utrolig snobbete og derfor alltid slakter filmer innen denne sjangeren. Men filmer som for eksempel «School of rock» og de siste årenes brilliante animasjonsfilmer beviser at at det er mulig å lage underholdning for hele familien som ikke stinker som en gammel bæsjebleie.