Musikk-klikk: Cato Salsa Experience

Søndag spiller Cato Salsa Experience på Norwegian Wood, og mandag slipper de nytt album. Vi har tatt en prat med frontfigur Cato.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha gitt ut albumene «A Good Tip For A Good Time» i 2000 og «The Fruit Is Still Fresh» i 2003, er orkesteret klare med albumet «No.3» som slippes mandag 20. juni.

Historien bak coveret?

- Det var opprinnelig en av ideéne til det designbyrået vi samarbeider med, og det var ikke spesielt kult å stille opp tidlig om morgenen på Bislett Bad for den seansen der.

- Men vi syntes det ble et kult bilde, og det var også derfor vi ønsket å bruke det. Det har ikke noe som helst med at vi skulle være morsomme, men det oppnår jo sin misjon; oppmerksomhet.

Hvordan vil du beskrive musikken deres?


- Klassisk rock bygd på en catchy melodi og refreng. Vi ønsker å appellere til «dansefoten» og er opptatt av rytmikk og energi.

Selveste CatoSelveste Cato


Inspirasjonskilder?


- Vi liker mye rart, men vi har en felles plattform som består av The Rolling Stones, Led Zeppelin, Who og David Bowie.

Hva er viktigst: tekst eller melodi?


- Soundet er det viktigste! Det at det høres bra ut og hvorvidt det svinger eller ikke. Teksten er utvilsomt viktig, men vi tar utgangspunkt i melodien i den kreative prosessen vår, og bygger det derfra. Man har vel aldri hørt om en dårlig låt med en genial tekst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En låt du/dere er fornøyde med og hvorfor?


- Den første 6-spors EP'en vår. Den har en helt genuin energi og råhet som jeg tror er nærmest umulig å gjenskape.

Hvis du kunne utvide bandet ditt med fritt valg av musikere, hva ville vært drømmelineup'en?


- Keith Richards, rytmegitar
- John Bonham, trommer
- Angus Young, leadgitar
- Mads Gustavsson, saksofon
- Bootsy Collins, bass
- Aretha Franklin, kor


Beste konsertopplevelse (som artist/band)?

- Da må jeg si Roskilde 2003. For oss som bor her oppe er Roskilde på mange måter alle festivalers mor og vi har et helt spesielt forhold til festivalen. Da var det utrolig stort å få det til å klaffe akkurat på den konserten der!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvorfor skal publikum kjøpe musikken deres?


- Det er den ultimate opplevelsen! Musikken vår gjør til at du får fornya energi, og det er lyden av rock spilt med overskudd.

Umiddelbare planer?


- Blir en typisk festivalsommer med masse festivaljobbing. Men vi gleder oss, selv om vi er litt nervøse for den første konserten vår (Haugesund fredag 17. juni red. anm.).

Drømmekonserten (som publikummer)?


- Det ville jo selvsagt vært å sett noen av de store på en liten klubb. La oss si en hypotetisk tenkt trippelkonsert med Dylan, Stones og Springsteen på en klubb med kapasitet på 1500 i 1972.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3 CD'er du hører på nå?


Litt vanskelig spørsmål siden jeg har fått meg Ipod og kjører den på repeat nå om dagen, men tre av de jeg har hørt mye på i det siste er:

- «Live At Fillmore West February 1969», The Byrds (1969)
- «A Quarter Moon In A Ten Cent Town», Emmylou Harris (1978)
- «Eat A Peach», Allmann Brothers Band (1972)

Ditt største bomkjøp/hvilken CD hører du aldri på?


- Er vel mer snakk om en skuffelse, men jeg leste i Mojo for noen år siden om bandet Drive-By Truckers og albumet deres «Southern Rock Opera», som skulle handle om ett av favoritt-bandene mine, Lynyrd Skynyrd. Jeg ble ganske så skuffa da jeg fant ut at bandet spilte alt annet enn Lynyrd-type musikk!

- Jeg prøvde virkelig å like musikken, men fikk det ikke helt til. Nå hører det riktignok til historien at med god hjelp av en kompis har jeg i dag et meget godt forhold til Drive-By Truckers.

Cato Salsa Experience (Foto: Kimm Saatvedt/www.catosalsaexperience.com)Cato Salsa Experience (Foto: Kimm Saatvedt/www.catosalsaexperience.com)


Cato Salsa Experience:

Hjemmeside


Mer i Magasinet Neste Klikk:


Cato Salsa-konkurranse

Musikk