Rahilas far tidligere dømt for vold

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2000 skal han ha truet og kjørt på en av døtrenes kjærester. I 2001 ble han idømt seks måneders ubetinget fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Faren til avdøde Rahila Iqbal ble i Oslo Byrett i 2001 voldsdømt for å ha kjørt på og truet en av døtrenes kjærester, skriver Aftenposten.

Episoden skjedde utenfor en pizzarestaurant i Helgesens gate i Oslo natt til 29. juli 2000. Iqbal skal ha kjørt sin bil inn i sidedøren på en annen bil, der fornærmede sto. I sammenstøtet fikk fornærmede klemt foten mellom døren og karosseriet på bilen. Deretter ble han banket opp.

Til retten skal Iqbal ha sagt at han holdt fram en springkniv med bladet ute etter å ha banket opp den fornærmede. Retten tok dette som en trussel om legemsbeskadigelse.

Det er også ubestridt at tiltaltes datter og fornærmedes bror har hatt en forbindelse som tiltalte har mislikt, heter det i dommen. Ifølge Aftenposten skal æresbegrepet ha stått sentralt i saken.

Ektemannen også voldsdømt


Også ektemannen til den avdøde Rahila Iqbal er tidligere straffedømt, blant annet for drapstrusler, melder TV 2 Nettavisen.

I henhold til en dom fra september 2004 skal han ha forsøkt å slå en kollega på en McDonald's-restaurant i Oslo med en kølle, for deretter å ringe kollegaen på telefon og true med å drepe ham.

Ektemannens advokat, Halvard Helle, mener opplysningene er
uvesentlig for etterforskningen i saken, skriver NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under etterforskning

Norsk-pakistanske Rahila Iqbal (20) døde onsdag forrige uke i Pakistan.

Hennes ektemann gikk umiddelbart ut og anklaget hennes familie for drap, etter flere episoder med bråk og trusler. Noe familien på sin side benekter. Tidligere denne uken varetektsfengslet pakistanske myndigheter Rahilas far og bestefar, samt sjåføren.

Foreløpige obduksjonsrapporter tydet da på at bilulykken var iverksatt for å skjule at Rahila var blitt drept. Det er svært uvanlig å foreta obduksjoner etter bilulykker i Pakistan, skriver Dagbladet. Men her ble det gjort samme natt ulykken inntraff.

Ulykken etterforskes som mulig æresdrap.

Aftenposten: Sjåføren sitter på svaret

NRK: Samleside

Dagbladet: Sjekket alt - obdusert samme natt

VG: Pakistansk politi håper sjåføren bryter sammen