Dyr som er tøffe

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enkelte dyr er tøffere enn andre. Se hvilke dyr vi har funnet fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Tidligere har vi skrevet om dyr som er så nusselige og kosete at det halve kunne vært nok. Denne gang har vi funnet fram til noen av de tøffeste dyrene i klassen.


Hvalross

Hvalrosser lever et liv preget av slåssing og dykking, og sikkert parring også, kjenner jeg hvalrossene rett. I tillegg har disse vannglade hardhausene opptil en meter lange støttenner som de kan bruke til å fekte med. Alt dette er med på å understreke at hvalrosser lever et tøft liv totalt blottet for blomster og urte-te.

Mungoen

Ved første øyekast ser nok mungoen mer myk og kosete ut enn tøff. Men denne vesle krabaten er et ypperlig eksempel på at skinnet av og til bedrar, og at et uskyldig ytre kan skjule en ordentlig barsking. Mungoen er nemlig kjent for å drepe både rotter og giftslanger så lett som bare det. Og det er helt klart tøft. Det er like tøft som når en gensergutt med briller hamler opp med skumle innbruddstyver. Husk nå det, jenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beltedyret

Belter er stilige. Og når man tilogmed får det inn i navnet, er det så stilig at det nesten ikke er til å holde ut. Men vi må holde ut, for beltedyret stopper ikke der. Langt i fra. Beltedyret ser nemlig ut som en pansret stridsvogn. Det har stålkondis, og så viser det forsvarsteknologi i praksis ved å rulle seg sammen til en knallhard ball eller grave seg en tunnel. Men dersom man likevel skal komme med et lite råd til vår beltevenn, er det å la være å hoppe opp i luften hver gang det blir skremt eller overrasket. I USA dør mange beltedyr i trafikken hvert år fordi de har hoppet opp i karosseriet til passerende biler. Og som reklamen sier: Det er ikke tøft å være død. Det er bare dumt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bøffel

Horn i pannen er alltid et pluss når man skal se barsk ut. Og til dere som drar på smilebåndet og tenker at en bøffel er jo bare er en vill ku med horn, til dere sier jeg «ja, særlig»! Bøffel er ingen vill ku. De er noen ordentlige store, partåede hovdyr i oksefamilien. De minner faktisk litt om tog, disse bøflene, de er bare enda tøffere. I tillegg er dyret et av Afrikas farligste, og slikt må helt klart applauderes i en artikkel som denne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grizzlybjørn

Alaskas brune kjempe er en fryktet gigant. Men i tillegg til å være en bulldoser i villmarken, har denne bjørnen også et av dyrerikets tøffest navn. Hør bare på det: GRIZZLY! GRRRRRRIZLY, altså. Det er et ord som oser av testosteron, hår og kraft. Noe av forklaringen ligger nok i at navnet inneholder noen av de barskeste bokstavene som alfabetet har å by på. Z, for eksempel. For ikke å glemme G, R og Y. Det sier seg selv at man ikke ypper til bråk med noe som høres så tøft ut.

Hønsehauk

Det er ikke noe tøft med ordet «høns». Men ordet «hauk» lyser maskulinitet og kraft lang vei. Så er da også hønsehauken en fryktet rovfugl blant skogens fugler og småkryp. Den ser kald, farlig og kynisk ut, omtrent som en panter med vinger. Men tøff. Bevares. Helt klart. Kanskje ikke så rart da, at hønsehauken i 1998 ble kåret til årets fugl av Norsk Ornitologisk Forening, milevis foran nussete andunger og søte småfugler. Og høns da, selvfølgelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyret

Det går ikke an å skrive om dyr som er tøffe uten å nevne Dyret fra Muppet Show. Denne rødhårete rabbagasten spiller trommer i bandet «Dr. Teeth and the Electric Mayhem». Men når han opptrer må han lenkes fast til trommesettet ettersom hans musikalske utbrudd gjerne er ekstremt voldelige.
Dyret er med andre ord en ordentlig umulius, som kommuniserer gjennom grynt og mer eller mindre uforståelige enstavelsesord. Og ifølge folk som har greie på det, er livet til Dyret preget av mat, trommer og jenter. At dette er barskt og stilig er nesten unødvendig å si.


Flere artikler om dyr

Dyr som bør skjerpe seg
Dyr som overdriver
Dyr som hører julen til
Dyr som er gode venner
Nusselige dyr
Dyr bare en mor kan elske
Dyr som skuffer