Meny

Nettmøte med Jan Vardøen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongen av Grünerløkka ga mandag ut ny plate, og stilte i den anledning til nettmøte hos Neste Klikk.

jeg er

Mange vil kanskje kjenne igjen Jan Vardøen som en av Grünerløkkas aller ivrigste gründere (bygget og etablerte Bar Boca, Los Lobos, Hotel Havana, Mucho Mas, Parkteateret, Villa Paradiso og Bistro Brocante).

Andre igjen har hørt navnet i samband med bøker som «Bar Boka» og «Tøffe Drinker», eller kanskje husker du han som bartenderen i NRK TVs kulturprogram Stereo.

Ivrig kar får en si, og hvis du ikke finner han over grytene eller bak en av bardiskene på en av utestedene sine, finner du sannsynligvis mannen klimprende på en gitar eller to.

Båtbygger og country


Utdannelsen sin har han riktignok som båtbygger, men det er visstnok musiker han egentlig vil være.

Etter tre album under aliaset Ian Senior, er nå Jan Vardøen klar med sin fjerde utgivelse «Songs From A Blue Country» mandag 13. juni.

Jan svarte leserne:

 • Hei
  Hvilken drink er den ultimate sommerdrinken?
  Hvilken drikke passer best til din musikk?
  Spiser du noen gang frossenpizza som andre dødlige?
  Lene

Svar:
Ultimat er litt vanskelig, men en gin og tonic med strimler av agurk oppi, istedenfor lime, er å anbefale. Prøv davel!

Til min musikk synes en deilig Amaronevin hadde vært en luxuss man kunne godt unne seg, sett at man vinne i tipping....

Ellers min favoritt er en god whiskey med en tår vann i. Den aller beste "hverdags.whiskey" heter John Powers and Son og er irsk og meget, meget god.

Jeg spiser ikke frossen pizza av valg, life's too short, men er jeg på besøk
hos noen, så helt klart, da spiser det og liker det, jeg har noen manerer
da...

hilsen,
jan

 • Har du gått tom for kreative ideér siden du gor ut en coverplate? mvh
  Tom

Svar:
Nei, jeg håper inderlig ikke det, jeg jobber med tre nye plater om dagen, selvskrevne, så det skal gå bra.

Hver gang jeg skriver en ny låt, tror jeg at jeg er tom, men det kommer lltid en ny en etterhvert. Gudskjelov. En coverplate var en pust i bakken, et morsomt prosjekt uten for mye stress, og det var antageligvis det morsomste jeg har gjort noensinne. Anbefales sterkt!

takk,

jan

 • Hva er bakgrunnen for Ian Senior? Hvorfor gir du ut plate under eget navn?
  hilsen
  Lone

  Svar:

Hei Lone
I utgangspunktet har jeg brukt navnet Ian Senior i mange år. Fordi
den rimer, fordi jeg røkte Senior Service sigaretter før, og fordi jeg
visste at jeg ville spille sent i livet.

Også fordi den kan uttales på de fleste språk, i motsetning til Jan Vardøen, som er bortimot umulig for de fleste! Jeg har brukt det denne gangen fordi plateselskapet tror det er lurt, fordi flere kjenner meg som det, men jeg må inrømme, det er litt vemodig.

hilsen,

jan/ian

 • Hvorfor country?
  Oslo-Ole

Svar:

Fordi jeg har alltid elsket country og bandet mitt har også sterke country
røtter.....

 • Inspirasjonskilder?
  (Musikk, mat, drikke)
  - Roy

Svar:
Hank Williams, God vin, italiensk råvarer og røff whisky
-Jan

 • Hei
  Beskriv en perfekt ettemiddag og kveld på byen, der man bare benytter seg av Jan Vardøen-produserte fasiliterar, det vere seg mat, drikke, musikk, overnatting +++
  Hilsen Livsnyteren

Svar:
Hei Livsnyteren.
Det er mye fint i byen, ikke bare mine ting, men jeg vblir veldig glad om du også setter pris på dem.

Man kan starte med en matbit på Hotel Havana, vi lager usannsynling gode smørbrød på vårt hjemmebakte brød. Man trenger litt sikringskost før en kveld på byen. Sitt i vinduet og speide ut over Thv. Meyersgt på alt det rare livet.

Etterpå en tur på Bar Boca og en cocktail eller en Mojito. Eller sitt på utsiden med en mørk rom en en sigar. Senere kan turen gå til Parkteatret. Er du heldig så er det en intimkonsert i baren (Tirsdager) og de lager veldig gode drinker.

Er du sulten så kan du spise på Villa Paradiso. Gode, ekte italienske pizza fra stenovn, og ikke dyrt! Min favoritt er "Arabiata".

Ellers er det mye fint på Grunerløkka som ikke er mitt. Jeg anbefaler gjerne "Dr Kneipps", en ubertrivelig vinbar i Markveien. La de som jobber der anbefale en god vin, de har peil. Litt lengre unna løkka finnes det et par gode barer: Teddy's i Brugata er en klassiker, og ved siden av Rockefeller er Robinet intim og god!

Lykke til,

jan

 • Skal til Nashville i sommar, og vil stikke innom The Station Inn for 'some good shitkickin' music'. Takk for tipset! (Står inne i platecoveret) Har du tips til kor ein kan få seg ein herleg matbit også? Og beste baren i byen?
  Helsing Sindre

Svar:
Hei Sindre.
Den beste baren? Tjo, det finnes en del i sentrum, men jeg havnet som regel på hotellbaren, hvor det var alltid åpen scene for låtskrivere.

Ekte Nashville stemning mao.

Jeg elsker mørke, litt hemmelige barer, og noen av de på stripa kan være litt for turistifiserte. Det finnes en på Twelfth and Porter er veldig trivelig og der er det mange konserter.

Når det gjelder mat, så ble de veldig mye diners, billig, upretensiøst, utrolig usunt, men også en god sjanse for å se en eller annen country legend innta frokost. Barbecue mat er bra i Nashville, og litt meximat kan de også. Alt i alt er Nashvill en veldig avslappet og hyggelig sted, med ballast, pondus og en avslappet væremåte jeg hadde ikke ventet på forhånd.

hilsen,

jan

 • Hei
  Lesetips? Helst amerikansk
  Fra lesehest med skylapper

Hei hesten.

Jeg er veldig glad i amerikanske forfattere, gjerne av de litt mer suspekt
typen, Mange av disse finner man på Tronsmo, de har mye bra på engelsk.

Charles Willeford er konge, Elmore Leonard er fantastisk, Bukowski er lettlest men gøy, jeg liker godt den fordervede William Burroughs og Jim Carroll og Jim Thompson er absolutt å anbefale. Det er så ålreit å finne en forfatter som har mange bøker man kan trave gjennom, og alle overnevnte er slike.

Lykke til!

jan

 • Hei
  Hva var det som fikk deg til å plukke ut Grünerløkka som et "brukbart" sted for dine "prosjekter". Kjenner ikke din bakgrunn så godt, men det står respekt av det du har oppnådd.

  Hvem har du samarbeidet med, under utvikling av prosjektene dine. Ønsker deg lykke til og håper at skiva di selger bra

  Mvh
  Sven Thorbjørnsen

Svar:
Hei Sven, hyggelig sagt. Nei, det var ikke noe "valg", mest tilfeldigheter.
Jeg leide min første leilighet her fordi det var billig og jeg likte det jeg
så.

En sensommersdag, med fontenene på og alle parkene grønne. Jeg har bodd i fattige strøk i London, Spania, Amerika og Kanada og trives med skyggesiden, kan du si, men jeg forsto også umiddelbart at Grunerløkka var en meget pen, dog sliten bydel. Fint arkitektur, fin stemning. Så føler man, bare.

Jeg har ikke samarbeidet så mye med noen, jeg har gjort det meste selv,
forsdi jeg har ikke hatt råd til annet, og fordi jeg kan bygge, takket min
utdannelse som båtbygger. Min foretningspartner Trond Haug har vært med på å bygge veldig mye av dette, han er møbelsnekker og et veldig hyggelig menneske i tillegg.

Så alt har vært nokså tilfeldig og organisk. Det har aldri vært en plan!

hilsen,

jan

 • Stemmer det at du for noen år siden ble valgt til Norges mest velkledde mann?
  Hilsen Kjell

Hei
Dt stemmer. litt pinlig, men fint å ha som minne nå rjeg blir gammel
(hvis jeg blir gammel...).

Mest morsomt for mine venner, som er mest vant til å se meg i snekkerbukser...

hilsen,
jan

 • Hei Jan!

  Blant svært mange unge nå er Manga/anime det helt store. Det er klubber, foreninger egne butikker og fora for dette.

  Og japanstudiet på Blindern har eksplodert i det siste. Du som vel er den mest oppegående av alle grundere; ville du vurdere å innrede et av stedene dine i denne stilen så er det mange flinke kunstnere å spørre! Søk f.eks. på quakeulf + deviantart og gå på "gallery" så får de se en av fremtidens kunstnere som allerede har stor fanskare. Verden fortsetter fremover! Lykke til med dine videre prosjekter, du er en super fyr å ha blant oss!

  Hilsen
  Berit
  mangeårig kunde

Svar:

Hei Berit!
Jeg er veldig interessert i mye Japanske ting, bl.a. deres
matkultur, båt konstruktion, te seremoni og jeg har derevet litt med aikido.

Men Manga/anime er noe nytt for meg, så det skal jeg utforske...takk for
hyggelig melding!

jan

 • Hei Jan Vardøen.
  Jeg har bodd på Grünerløkka i 40 år. Det vil si at jeg har bodd på Løkka 22 år lenger enn du har VÆRT I NORGE! Du har blitt kalt "Mister Grünerløkka" og "Kongen av Grünerløkka". Gud vet hvorfor? Det forplikter i hvert fall!

  Spørsmål 1:

  Hvordan føles det å være blant de som er med på å ødelegge det Grünerløkka stod for, mangfold på tvers av alder, kultur og "klasse"?

  Spørsmål 2:

  Hva har "mister Grünerløkka" tenkt å gjøre med Birkelunden og forsøpplingen der. Kanskje "Kongen av Grünerløkka" bør begynne å ta vare på "Riket" sitt?

  Spørsmål 3:

  Som en, opplest og vedtatt, kreativ person; hva har du skrevet eller laget som tar for seg historien om "kongeriket" ditt? Vet du hvorfor Grünerløkka ble så populært? Vet du hvordan det var å vokse opp på Grünerløkka?

  Grünerløkka er ikke bare spesielle kafeer og fjollete moter. Det var menneskene som bodde og levde der FØR som gjorde Løkka til det Løkka burde være, og til det som gjorde Løkka til et flott sted å bo.
  Nå er Løkka i ferd med å bli en dårlig kloning av Hegdehaugsveien!

  Snart kommer "krakket". Takket være deg og dine like!

  Hilsen

  Terje Rodvang


Svar:
Hei Terje!
Gudamei, mye grufs du sitter inne med! Må være slitsomt... Men for å ta tak i et par ting:

Det virkelig aller verste jeg vet er den derre "Kongen av løkka" uttrykket, det byr meg fullstendig imot og jeg vrir hver gang jeg hører det. Men jeg er meget glad i denne bydelen og de ting jeg gjør er nettopp på grunn av det.

Jeg har også svært lite til overs for Hegdehaugsveien og når jeg lager ting, så prøver jeg å lage noe som er en motsetning til de overfladiske. Jeg bygger alt selv, med egne to hender, og det er med på å holde med ærlig, hvis du skjønner.

Grunerløkka er en flott bydel med stor sjel og jeg prøver å spille på lag med det. Jeg vet at Grunerløkka var en grå, sliten, tris bydel, full av alkiser og narkomane, slitne gårder og gammel grinebitere.

Nå er den i fullstendig oppsving, det kryr av barn, butikker, liv, ungdom, nyoppussede leiligheter og en fin stemning. Ikke alt sammen like positivt, kanskje, men mange skritt i riktig retning. Og jeg blir fristet til å spørre.... Hva har du gjort for løkka?

 • Hei Jan Vardøen.
  Hvor stammer etternavnet ditt fra? Jeg er litt nysjerrig, da mitt etternavn er Vardøy, fra min far. (Vestlandet, Sotra)
  Klem
  Kari

Svar:
Hei Kari!
Navnet er fra Vardøya, utenfor Risør. Fmilien min eide øya før, de var
skipsbyggere. Et veldig fint navn, ikke sant? En varde på en øy, poetisk!

hilsen,

jan

 • Hei Jan - lenge siden sist.
  Ser veldig frem til å høre på den nye skiva di. Håper du har maktet å beholde særpreget du hadde på de tre første -spesielt den første med låter som "Ghost at your table"

  Likte dem veldig godt. Men har hørt nyss om at denne blir reinspekka country - stemmer det?

  Uansett, lykke til - håper jeg får anledning til å høre deg live snart.
  Hils alle kjente!

  Odd Sverre

Svar:
Hei Odd Sverre! Du skulle vært på konserten, mann!

Det svingte som sjeldent og vi spilte tillogmed "Ghost At Your Table"! Ikke vær redd, jeg tror du kommer til å digge den nye, det er country ispedd mye rock, men rolig for det. Gå på nettsiden www.iansenior.no så kan du høre på noen spor, eller Grappa sitt nettsted www.grappa.no

Videon går mye på svisj om dagen, kjempemorsom video, og kan også ses på nettsiden min. Hil Kristin masse!

hilsen,
jan

 • Hei! Jeg har to spørsmål:
  Hva er din favorittdrink?
  Hva er etter din mening den aller beste båt-drikken? kald pils eller
  hvitvin eller kanskje noe helt annet?

  Ina

Svar:
Hei Ina..... ja takk begge deler, er kanskje svaret, så lenge de er
iskalde... men for et par år siden fikk jeg egne båt og da sluttet jeg å
drikke, ihvert fall før båten var fortøyd.

Jeg er såpass dårlig båtfører at litt promille i tilleg er ingen god ide! Ellers synes jeg at single malt whisky er er veldig fin ting å ha i båten, det eneste man trenger er litt kaldt vann i. Deilig og kompleks, nytes i soldnedgangen eller i mørket men en parafinlampe hvesende i bakgrunnen...

hilsen,
jan

 • Hei Jan Vardøen.
  Hvor kan man kjøpe de kuleste skjortene på internett?
  jeg tenker på skjorter som har et vist snitt av cowboy, country og glamour.

  Jeg har kjøpt en del skjorter på Los Lobos, "so You Know what I mean. men nå bor jeg i Stavanger, de har en bra greie på gang nede på "Harry Camping", men jeg spør nå om "the real thing".
  and what about boots?

  Where can you get those, now a days? snake skinn? real leather, black or brown. hey man what is wrong with this world? play he blues.
  Mvh
  st.niel

Svar:
Hallo st. niel.
Cowboyskjorter er vanskelig, de lages så få gode, og de er dyre nå de først er kule!

Du kan tråle noen av rockabilly sitene, og jeg lurer på om ikke scully ha en side. Prøv www.scully.com eller google scully + western shirts på nettet.

Vi selger slangeskinnsstøvler i butikken, veldig kule, men vanskelig eller i Norge. Deb beste amerikansk merke er "Lucchese" . De er håndlagede, dyre, men absolutt den beste. Prøv å finne dem på nettet!

Hilsen,
jan

 • Er Magnus så bra som Lars mener han er eller er alt bare Omar's fantasi?? Hva mener Ian om Jan og er musikk ekte hvis det ikke menes noe med det??
  Pørsonal Jissus :)

Svar:
Hallå Jissus. Selvfølgelig er Magnus så bra som Lazy sier, litt bedre enn
det, faktisk.

Han er både stø og hyggelig og ganske klok til å være trommis. Omars fantasi er ikke å stole på, jeg tror han falt i syrebrønnen som barn, hvisduskjønnerhavjegmener....

Ja, det må menes noe med musikken, men innmellom er det bare noe man må gjøre. Livet uten musikk, eller livet uten å spille musikk er for trist til
å tenke på, men en ting er sikkert: å lage musikk for å tjene penger eller
finne litt cred er bare tull. Heads down no nonsense mindless boogie er
tingen.

Takker,
St peter

 • Hei du.
  Korleis var det på by:Larm i Tromsø i 2001?
  Hvor stor er den største båten du har bygget?

  Hilsen Landkrabbe

Svar:
Hallo krabben. ByLarm var morsom, Tromsø er et fint sted men mange bra
utesteder og hygelige folk.

Konserten var bra, men det er mye som skjer og hvis man tror at platebransjen er på hver eneste en, så nei, det er ikke tilfelle. Men man møte andre musikere og det er en fin opplevelse. Platebransjen er stortstett kun interessert i seg selv, så ikke bry deg om den. Gjør det selv, det lønner seg alltid!

Det størst båt jeg har bygget var en kopi av en Kanonjolle fra 1812, med en diger kanon bakpå! Ca 42 fot lang, 14 sett med årer, et par master, den kan ses i Risør og Lyngør hver sommer, den var en av en flåte som deltok i slaget ved Lyngør i 1812, hvis jeg husker riktig..

hilsen,
jan

 • Hei
  Kjem dykk til å gje ut 'Psycho Killer' på plate? Kul versjon på torsdag. Kva andre cover-låtar vart vurdert og vraka til plata?
  Helsing Cindy

Svar:
Nei, egentlig ikke, vi har det gøy med den live, men aldri tenkt å spille den inn. Hvis det blir liveplata noen gang, så helt sikkert.

Den låten vi vraka på platen, som jeg angrer mest på var "The Most Beautiful Girl In The World" av Charlie Rich. Vi gjorde en kanon-versjon men i en toneart som jeg fikser ikke helt, Dumt, fordi den svinger som bar f...
hilsen,
jan

 • Hei Jan, hvor mye inflytelse har du på innkjøpsiden til butikken Los Lobos? Er det noe håp om å få inn en større del av Jenny Hellstrøms kolleksjon?

Svar:

Jeg har ganske mye innflytelse, jeg drar til amerika to ganger hvert år og
plukke det meste selv, sammen med med Bodil (sjefen min) og innimellom Alex.
Nei, jeg plukke det mest selv med veldig god hjelp fra de andre, og
innimellom er det de som bestemmer, og jeg bare holder kjeft. jenny
Hallstrøm? Jo, det kommer sikkert litt mer snart....

Ha det ,

jan


 • Hei, Jeg bor på Grünerløkka og kunne ikke tenkte meg å bo noe annet sted i byen. Men hva var det som fikk deg til å legge din elsk på bydelen? Lykke til med den nye plata! Hilsen A.

hei A! Se på svar over, det burde forklare en del!
takk for dine gode ønsker!

jan

 • Gir du noen gang en god F... i image og tar på deg joggebukse mens du kaster Grandiosaen i ovnen?
  Hilsen Nilsen

Nei egentlig ikke. Men det hender at jeg bestiller en pizza og spiser den på sofa men en flaske rødvin og en dvd. Pizza er litt som sex, selv om den er dårlig, er den alltid litt godt allikevel.....

hilsen,
jan

 • Hei, kan du avsløre hvordan dere klarer å lage så utrolig gode pizzaer på Villa Paradiso? Hva er det hemmelige trikset?
  Hilsen fan

Svar:
Ikke noe hemmelig, vi bare gjør alt likt som i Napoli, og bruker kun de
riktige og rette råvarer, uten å tenke hvor mye de skal koste. For eksempel vi importerer fersk mozzarella ukentlig fra Italia, og vi bruker italiensk mel av typen "00". Vedovn hjelper.... tanken er å komme så nære man kan den ekte italienske utgaven og for å komme i mål må alt være likt. Det eneste vi ikke får til er vannet...

hilsen,
jan

 • Hei --
  Gratulerer med nytt album. Du har en litt diffus musikerbakgrunn for meg, så jeg lurer:

  Hva slags konserter går du selv på? Hva består cd-samlingen av? Hvilken festivaler ligger ditt hjerte nærmest?

  - Anniken

Hei Anniken!
Jeg er stor fan av Nick Lowe, Steve Earle, the Jayhawks, Billie Holiday, Roy Orbison, Ska og Rock Steady og pønk, spesielt den mer melodiøs typen, som The Damned, Buzzcocks, SLF, etc,
Helt riktig, diffus...

Festivaler er ikke noe for meg, er jeg redd. Det er kult å spille på festivaler, fordi det er hyggelig backstage, men ellers er jeg litt folkesky.

To festivaler som er små og sympatiske er Bluegrass festivalen utenfor Risør, og Krokettfetsivalen i Halden.

hilsen,
jan

Jan Vardøen: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Nettmøte

Tøff kar med tøffe drinker (21.07.20


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:02 Lindelöf: – Man lytter alltid når Solskjær snakker16:57 Siktelsen mot Jussie Smollett er frafalt16:54 Algeries forsvarssjef krever presidenten avsatt16:19 Mann fikk åtte års fengsel etter knivangrep på tennisstjerne16:17 Pasient med diabetes døde trolig etter feilmedisinering16:11 FN skal granske massakre i Mali16:02 Frp om SVs cruiseforslag: – Skammelig15:41 Er 97 prosent av forskerne enige om at klimaendringer er menneskeskapte?15:25 Lege frifunnet for uaktsomt drap på samboer14:48 Netanyahu advarer Hamas14:36 Russland sparker alle sine dopingtestere14:27 Tre personer skadd da isras traff tog14:01 Vil ha slutt på å stille klokka14:00 Eks-Frp'er tapte søksmål13:54 Farlig stoff lekket ut fra industribygg i Oslo13:36 To personer funnet omkommet i snøskred i Sørfold13:31 Klimautslippene steg til nytt rekordnivå13:30 Cyberangrep kan ha kostet Hydro 350 millioner13:13 UEFA til disiplinær sak etter Englands EM-kval13:09 Viking Sky-passasjerer får pengene tilbake12:56 To barn skadd i bussulykke i Oslo12:48 UP advarer mot livsfarlig trend bak rattet12:47 Tyrkiaturen rammes av økt norsk flyskatt12:38 18-åring tiltalt for drap på jente (13)12:31 Ingen pågrepet etter overfallsvoldtekt mot kvinne med barnevogn12:31 Elleve rumenere dømt til fengsel for grove tyverier12:05 SV-rapport: Ulikheten øker, de rikeste drar fra11:52 Promillekjører skulle ha påfyll, stanset av politiet11:51 Riksrevisjonen er kritisk til oljevernberedskapen i nord11:32 Tillater bruk av elsykler i Oslomarka11:31 Nye internettregler godkjent i EU-parlamentet11:16 1,85 millioner berørt av syklonen i Mosambik11:09 Glenn Solberg ny landslagstrener for Sverige11:07 Lavprisselskap kan gå konkurs10:44 Viking Sky-los reagerer på spekulasjoner10:42 – Solskjær kan få jobben denne uken10:41 Moxnes: – Regjeringen tillater eskalering med Russland10:23 Dramaten avlyser forestilling etter anklager09:45 VGs gransking lar vente på seg09:42 Uber kjøper konkurrent i Midtøsten09:40 Flere offentlige bygninger evakuert i Tyskland08:52 Vil rydde opp i mytene om plast i havet08:33 10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32 McGregor sier han legger opp08:31 Danmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30 Ronaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29 NSF: Man blir ikke nødvendigvis best i verden med Red Bull-avtale08:19 – Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39 Sjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38 Vil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget07:22 DSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18 Saudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47 Valgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43 Ingen skadd i boligbrann i Haugesund06:30 Kamp til døra om å bli SV-nestleder05:55 Nye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53 Flere veier stengt etter uvær05:50 Dette skjer i dag05:35 Nye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33 Det offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30 Dette skjedde i natt04:50 Australia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27 Ny AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15 Pentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06 Bolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22 Hovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52 Fortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30 Tidenes laveste seertall for Skavlan01:58 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55 Mexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44 Brann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27 Franske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11 Underhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01 Borgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15 Rekordmange medlemmer i SV23:49 Erdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16 Valutakurser 25.03 (22.03)22:47 Brasils ekspresident Temer blir løslatt22:43 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38 Barkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23 Røymark avgjorde for VIF21:48 Vegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45 Xi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37 Nytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30 Måren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06 Norsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00 Hammer gir seg som landslagstrener20:59 Forventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42 Apple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07 Torkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05 Utskjelte Lindelöf ble pappa19:37 Tidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31 NRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22 – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten19:20 Trump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48 Ankerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44 Neymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57 Regjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47 Brudd i forhandlingene om CO2-fond17:21 Tre personer involvert i trafikkulykke i Troms
Siste nytt
17:02SportLindelöf: – Man lytter alltid når Solskjær snakker16:57VerdenSiktelsen mot Jussie Smollett er frafalt16:54VerdenAlgeries forsvarssjef krever presidenten avsatt16:19SportMann fikk åtte års fengsel etter knivangrep på tennisstjerne16:17NorgePasient med diabetes døde trolig etter feilmedisinering16:11VerdenFN skal granske massakre i Mali16:02PolitikkFrp om SVs cruiseforslag: – Skammelig15:41VerdenEr 97 prosent av forskerne enige om at klimaendringer er menneskeskapte?15:25NorgeLege frifunnet for uaktsomt drap på samboer14:48VerdenNetanyahu advarer Hamas14:36SportRussland sparker alle sine dopingtestere14:27NorgeTre personer skadd da isras traff tog14:01VerdenVil ha slutt på å stille klokka14:00NorgeEks-Frp'er tapte søksmål13:54NorgeFarlig stoff lekket ut fra industribygg i Oslo13:36NorgeTo personer funnet omkommet i snøskred i Sørfold13:31VerdenKlimautslippene steg til nytt rekordnivå13:30PengerCyberangrep kan ha kostet Hydro 350 millioner13:13SportUEFA til disiplinær sak etter Englands EM-kval13:09ReiseViking Sky-passasjerer får pengene tilbake12:56NorgeTo barn skadd i bussulykke i Oslo12:48MotorUP advarer mot livsfarlig trend bak rattet12:47ReiseTyrkiaturen rammes av økt norsk flyskatt12:38Norge18-åring tiltalt for drap på jente (13)12:31NorgeIngen pågrepet etter overfallsvoldtekt mot kvinne med barnevogn12:31NorgeElleve rumenere dømt til fengsel for grove tyverier12:05PolitikkSV-rapport: Ulikheten øker, de rikeste drar fra11:52NorgePromillekjører skulle ha påfyll, stanset av politiet11:51PengerRiksrevisjonen er kritisk til oljevernberedskapen i nord11:32NorgeTillater bruk av elsykler i Oslomarka11:31KulturNye internettregler godkjent i EU-parlamentet11:16Verden1,85 millioner berørt av syklonen i Mosambik11:09SportGlenn Solberg ny landslagstrener for Sverige11:07ReiseLavprisselskap kan gå konkurs10:44NorgeViking Sky-los reagerer på spekulasjoner10:42Sport– Solskjær kan få jobben denne uken10:41PolitikkMoxnes: – Regjeringen tillater eskalering med Russland10:23KulturDramaten avlyser forestilling etter anklager09:45KulturVGs gransking lar vente på seg09:42PengerUber kjøper konkurrent i Midtøsten09:40VerdenFlere offentlige bygninger evakuert i Tyskland08:52VerdenVil rydde opp i mytene om plast i havet08:33Norge10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32SportMcGregor sier han legger opp08:31VerdenDanmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30SportRonaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29SportNSF: Man blir ikke nødvendigvis best i verden med Red Bull-avtale08:19Penger– Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39NorgeSjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38KulturVil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget07:22NorgeDSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18VerdenSaudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47PolitikkValgobservatører kritiserer Thailand-valget06:43NorgeIngen skadd i boligbrann i Haugesund06:30PolitikkKamp til døra om å bli SV-nestleder05:55VerdenNye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53NorgeFlere veier stengt etter uvær05:50NorgeDette skjer i dag05:35VerdenNye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33NorgeDet offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30NorgeDette skjedde i natt04:50VerdenAustralia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27PengerNy AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15VerdenPentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06VerdenBolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22NorgeHovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52PolitikkFortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30NorgeTidenes laveste seertall for Skavlan01:58NorgeFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55VerdenMexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44NorgeBrann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27KulturFranske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11PolitikkUnderhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01PolitikkBorgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15PolitikkRekordmange medlemmer i SV23:49VerdenErdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16NorgeValutakurser 25.03 (22.03)22:47VerdenBrasils ekspresident Temer blir løslatt22:43PolitikkFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38SportBarkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23SportRøymark avgjorde for VIF21:48NorgeVegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45PolitikkXi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37VerdenNytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30NorgeMåren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06NorgeNorsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00SportHammer gir seg som landslagstrener20:59NorgeForventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42VerdenApple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07PolitikkTorkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05SportUtskjelte Lindelöf ble pappa19:37VerdenTidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31SportNRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22Politikk– Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten19:20PolitikkTrump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48NorgeAnkerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44SportNeymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57NorgeRegjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47PolitikkBrudd i forhandlingene om CO2-fond17:21NorgeTre personer involvert i trafikkulykke i Troms
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus