Meny

En svartbjørn i treet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle vet at katter ofte setter seg fast oppi trærne. Men hva gjør man dersom en svartbjørn sitter fast i toppen av et tre? Innbyggerne i Keithville, USA, trodde de hadde svaret.


Å hjelpe dyr som har satt seg fast oppi trær er en kjent situasjon. Men noen ganger kan det være lurt å dobbeltsjekke at det virkelig er et dyr i nød man prøver å redde.

Det fikk man i hvert fall erfare for noen år siden i Keithville, Louisiana, da en svartbjørn ble oppdaget sittende fast i et grantre.

Nyheten om svartbjørnen

med problemer spredde seg raskt, og folk i Keithville stimlet til for å redde stakkaren og få den fraktet til et naturreservat i nærheten.

Men iherdige lokkerop og formaninger hjalp lite. Bjørnen ville ikke rikke på seg.

Etter hvert ankom

både parkvesen, folk fra viltnemda og en veterinær utstyrt med bedøvelsespiler. Og et nett ble strukket ut under treet for å ta i mot bjørnen i det virkningen av bedøvelsen satte inn.

Men neida. Lite skjedde. Bjørnen var fortsatt like urørlig. Den ville ikke ned.

Nye bedøvelsespiler ble skutt opp. Men fortsatt til ingen nytte. Svartbjørnen lot til å være usedvanlig seig. Den lot ikke til å bry seg nevneverdig av litt sovemedisin.

Ifølge historien

vokste den nysgjerrige folkemengden seg til flere hundre stykker. Og en sheriff måtte tilkalles for å få kontroll. Men selv om de skuelystne prøvde å lokke alt de orket, var bjørnen fortsatt urørlig i toppen av treet.

Først åtte timer etter at bjørnen var oppdaget klarte man å riste ned den svarte klumpen.

Og dermed

kunne redningsaksjonen betegnes som en suksess.

De hadde klart å redde en svart søppelsekk pepret med bedøvelsespiler ...


Kilde: The 176 stupidest things ever done

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus