Åpen for alle - alltid

Sons And Daughters: «The Repulsion Box»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkpunk og herlig indierock!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sons And Daughters, «The Repulsion Box»


(Domino Recording/Playground)

Med visse mellomrom får man som musikkelsker høre album som fullstendig overrasker en!

Det være seg første gang man hørte band og artister som System Of A Down, Ane Brun, Devendra Banhart, Washington, Schtimm eller Antony and the Johnsons.

Bestandig artig å høre god musikk, og selv om Sons And Daughters på nåværende tidspunkt kanskje ikke holder samme skyhøye nivå som disse, er det liten tvil om at Glasgow-bandet lager særdeles heftig musikk!

Etter utgivelsen av mini-albumet «Love The Cup» på den amerikanske uavhengige labelen Ba Da Bing! i 2003, et etter sigende legendarisk show på South By Southwest-festivalen i 2004, og en påfølgende turné med Franz Ferdinand, ble bandet omsider plukket opp av kred-labelen Domino (Franz Ferdinand, Four Tet, Bonnie Prince Billy, Stephen Malkmus, Sebadoh, Elliott Smith, The Magnetic Fields, Lou Barlow).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Øyafestivalen


Etter fjorårets gjenutgivelse av «Love The Cup» er Øya-klare Sons And Daughters ute med sin første langspiller, «The Repulsion Box».

Med klare referanser til et band som Violent Femmes, har skottene levert et fyrverkeri av et album bestående av en genial kombinasjon av folk/skotsk trad., punk, new wave og indierock.

Det er rett og slett en sann glede å høre vokalistene Scott Paterson og Adele Bethel synge seg igjennom albumets 10 låter. Om en velger å gå for den vanvittig fengende og akustiske «Red Reciever», suverene «Rama Lama» eller elektriske «Hunt», er egentlig ett fett!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Man kunne like gjerne valgt «Choked», «Monsters», «Royally Used», eller albumets resterende låter for den saks skyld.

Det tar riktignok litt tid før man blir helt komfortabel med platen, men det er først da man ser storheten i musikken til Sons And Daughters.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrangementene er såre enkle, men samtidig utrolig effektive!

Instrumentering

Gitar, bass og tromme danner tidvis en ypperlig bakgrunn for vokalen, mens bandets virkningsfulle bruk av tramping og klapping gir musikken et helt særegent driv, som skiller bandet fra likesinnede med en meter eller to.

Har man tenkt seg på Øya-festivalen i sommer, bør man allerede merke seg lørdagen for da kommer forhåpentligvis Sons And Daughters til å vise oss sin herlige og usannsynlige fengende blanding av folk, punk og indierock!

Man kan bli glad av mindre...

Årets suverent sterkeste britiske femmer.

Sons And Daughters: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser