Hvor lenge er «for sent»?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Engelske forskere har endelig funnet ut hvor mye «for sent» er. Og svaret? 10 minutter og 17 sekunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti minutter og sytten sekunder er gjennomsnittlig tid som går før folk flest tar opp telefonen for å varsle om at de blir for sene. Før denne tiden har passert, anser de fleste at de kommer innenfor akseptabel tid.

10% ville imidlertid ikke tatt bryet med å ringe før de er minst tretti minutter for sene.

Dette skriver i hvert fall engelske forskere som i samarbeid med den engelske reiseplanleggeren GetMeThere har forsket på hvor mye «for sent» er og hvordan folk flest forholder seg til tid.

De fant også ut at dersom man virkelig gikk inn for å være presis, ville 98% av engelskmennene unngå bruk av tog. Så lite som 5% ville satt seg på bussen, mens hele 75% ville brukt sin egen bil for å forsikre seg om at de kom tidsnok.

Punktlighet kommer med alderen

Undersøkelsen viste også at man blir mer punktlig etter hvert som man blir eldre. Hele 82% av folk over femti påstår at de aldri ville kommet for sent for en avtale.

Psykolog Donna Dawson forklarer dette med at eldre emosjonelt er mer modne enn unge, og at de dermed har større omtanke for andre.

I følge Dawson velger mange unge, spesielt de under tretti år, ofte å komme for sent til sosiale avtaler fordi de ikke vil fremstå som desperate. Det forklarer også at så mange som 70% av unge jenter mener det er akseptabelt å komme for sent til første date.

Om det samme gjelder for norske forhold sier forskerne ingenting om.