Mr. and Mrs. Smith

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brad og Angelina er eksploderende hete som blodtørstig ektepar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare for å si det med en gang. Jeg er villig til å sette en del penger på at Brad Pitt og Angelina Jolie har pult.

Dersom jeg var Jennifer Aniston hadde jeg ikke sovet godt om natten etter å ha sett «Mr. og Mrs. Smith», for å si det på den måten.

For de to megastjernene har virkelig en gnistrende kjemi i denne filmen, som handler om et ektepar som kanskje har litt større hemmeligheter for hverandre, enn det som er vanlig.

Heite som noen strykehjern. (Foto: filmweb.no)Heite som noen strykehjern. (Foto: filmweb.no)

Herr og fru Smith bor i forstaden, har vært gift i fem, eller seks år (kommer an på hvem du spør) og som så mange andre par sliter de med samlivsproblemer. Kanskje ikke så rart, siden de begge lever hemmelige liv som leiemordere.

Problemene blir ikke akkurat mindre av at paret kommer i en situasjon hvor de må velge å drepe ektefellen eller bli drept selv. Plutselig får ekteskapsløfte om å holde sammen til «døden skiller oss ad» en helt ny, og ironisk, betydning.

Resultatet av dette plottet er en overraskende voldelig romantisk komedie som garantert kommer til å bli forsommerens store kinosukess.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnetisk fra Magnet'en


Bare glem Michael Douglas og Kathleen Turners småslåssing i «Rosenes krig». Når Mr. og Mrs. Smith blir forbanna slår de hverandre nesten helseløse. Her er det ingen gentelmans-takter eller reservasjoner.

Brad knuser til Angelina med knytteneven, mens hun svarer med å sparke ham i ansiktet til han blør. Og til og med slåssscenene i denne filmen er merkelig sexy.

Det hele topper seg når vår egen Magnets smektende versjon av «Lay Lady Lay» akkompagnerer parets hete sexscener. Lekkert.
Det er mulig du liker «Mr. & Mrs. Smith» dersom du likte:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lara Croft


True Lies

Historien er selvsagt nokså tynn og full av logiske brister, men det har ingenting å si. Dialogen er smart, morsom og krydret med klassiske «konen min forstår meg ikke»-kommentarer med voldelig vri.

Til og med Vincent Vaughn, som sist bare irriterte vettet av meg i «Be Cool», gjør en fin figur som den latterlige morsbunde bestevennen til Mr. Smith.

Men, det er ikke til å komme bortifra at dette først og fremst er Brads og ikke minst Angelinas film. Action-heltinnen er tøffere enn noensinne og får i enkelte scener Pitt til å se ut som en skikkelig tøffel. Her er dama som har full kontroll over både kjøkkenkniv, bazooka, bomber og biler som suser avgårde i 200 kilometer i timen.

I sin sjanger skyter «Mr. og Mrs. Smith» absolutt blink.

Mer i Neste Klikk:
Restriksjoner på Pitt/Jolie-intervju

Den vakreste kvinnen i verden

Slik fanget hun Brad Pitt

Angelina vil bli bundet

Angelina og Billy Bob snakker igjen

Alexander

Skuffende «Taking Lives»

Mer film:

Filmanmeldelser

Mer Magnet:

• Magnet: Solgte albumtittel til barmann

Solo-Magnet'en