Animal Alpha: «Animal Alpha EP»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lovende, men litt for velpolert debut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Animal Alpha, «Animal Alpha EP»

(Racing Junior)

Er ventetiden over?

Vil rocke-Norge omsider bli frelst?

Tja, basert på en kombinasjon av et knallhardt og stramt metall-komp og et formidabelt bombenedslag av en vokalist og en frontfigur (Agnete Kjølsrud), har Oslo-bandet Animal Alpha iallefall vært et av musikk-Norges dårligst bevarte hemmeligheter det siste året.

Vi fikk en viss pekepinn på fjorårets Øyafestival, hvor de spilte fletta av de aller fleste! Deretter vant de rockekonkurransen Fight Club i Oslo, før de ga et helt vanvittig show på by:Larm i Stavanger, for så å avslutte det hele med kontraktinngåelse med plateselskapet Racing Junior.

Bandet har nå vært i California med produsent Sylvia Massy Shivy (Tool, System Of A Down, Prince, Red Hot Chili Peppers, Johnny Cash, R.E.M. etc.), og har returnert med både EP og album (kommer 5. september).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ypperlig


«Animal Alpha EP» inneholder fire låter. Først ut er velkjente «Bundy», som de blant annet deltok med i Urørt-konkurransen (endte som nummer to etter Anjas «Hush»). «Bundy», et oppkomme av fengende og beinhard rock og metal, er på mange måter selve signaturlåten til bandet.

Her viser også vokalist Kjølsrud deler av sitt enorme repertoar, og skifter fra en Roisin Murphy-aktig vokal på verset, til en vittig type bjeffing og roping, før hun glir over i ny herlig stemmebruk og nærmest klassisk hardrock-vokal på refrenget.

Til tross for at låten er flikket og polert en del på siden vi sist hørte den, er den intet mindre enn imponerende!


Lovende, men...


Nå skal det mye til å holde samme nivå på resten av låtene, men bandet utviser likevel lovende takter både på den drivende, energiske og nærmest rockabilly-aktige «Trøbbel», samt den seige heavy-balladen «Waltz».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Big Surprise» drar til forskjell ned helhetsinntrykket noe, og viser bandet på sitt mest anmassende med både et litt for massivt lydøs og en noe strevsom vokal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strømlinjeformet


Ellers viser EP'en at bandet har vært i studio med profesjonelle folk, og hvorvidt dette kommer til å slå ut til det positive er vel noe usikkert.

Mye av bandets styrke baserer seg på et fantastisk bra visuelt live-konsept, og kanskje nettopp fordi dette er vanskelig å overføre til plate, er noe av den eksplosive brodden til Animal Alpha fraværende på denne utgivelsen.

Hvorvidt selve albumet har en bedre live-feel enn EP'en vites ikke sikkert, men etter EP'en å dømme kommer det sannsynligvis til å bli noe av det samme.

En smule skuffende, men likevel en meget lovende og oppegående firer.

Animal Alpha: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

Jeg erklærer meg herved som fan! (12.02.2005)