Meny

Microsoft åpner Office

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste versjon av Office vil ha et åpent filformat.

Mange statlige instanser er blitt kritisert fordi de lager nettsteder som i prinsippet bare kan brukes av Microsoft Internet Explorer og legger ut filer til nedlasting som krever at brukeren har Microsoft Word eller Excel installert.

Lettere å dele


Nå tar Bill Gates & co noe av brodden av kritikken ved sin annonsering om at neste versjon av Office skal benytte det åpne filformatet XML.

Det betyr at det blir lettere å dele dokumenter mellom brukere, og fjerner kravet om at du må ha Microsoft Office installert for eksempel når noen sender deg et Word-dokument eller en Powerpoint-presentasjon.

Omvendt vil det også bety at du kan lagre dokumentene dine i andre programmer uten å bekymre deg for om dine kolleger som bruker Microsoft Office skal greie å lese det.

Ikke bare for å være greie


Dette er nok likevel ikke noe Microsoft gjør som en hyggelig gest mot Open Source-miljøet. XML-formatet er nå blitt nøkkelen til det alle aktører i datainudstrien nå snubler over hverandre for å gjøre raskest og mest elegant: Enkel integrasjon og utveksling av data mellom ulike systemer.

Med stadig mer XML-kodet informasjon på Internett, blir dokumenter fra nett lettere tilgjengelig for Office (og andre programmer). Store selskaper ser dessuten XML som nøkkelen til å få de gamle, lukkede stormaskinbaserte systemene til å kunne kommunisere med andre programmer.

Office 12


XML-støtte blir en del av Office 12, som er kodenavnet på neste versjon av Microsoft Office.


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus