Grisebonde drepte 27 og gravde ned på gården

Canadiske Robert Picktons grisefarm var en veritabel kirkegård.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robert Pickton (55)Robert Pickton (55)

I disse dager rystes Canada av en omfattende seriemorder-sak.

Allerede i 2002 ble grisebonden Robert Pickton (55) anklaget for drap på 15 kvinner. Nå legger anklageren til ytterligere 12 mord til det man mener er Canadas største seriemorder gjennom tidene.

Grisebonden alene er mistekt for å stå bak disse 27 forsvinningene. Han skal ha drept og begravet kvinnene på sin gård i Port Qoquitlam, utenfor Vancouver.

Forsvunnede kvinner


I juni 1983 forsvant den prostituerte kvinnen Rebecca Guno sporløst fra Vancouvers gater. Siden den tid er rundt 60 kvinner meldt savnet i byen.

I begynnelsen av 2002 kom den første tiltalen mot bonden, etter at politiet hadde gravd og søkt gjennom gården i hele 18 måneder, skriver canadiske CBC.

I september 2002 la politiet til ytterligere 4 drap på listen, men akkurat i det rettsaken skulle starte fant man spor etter ytterligere en kvinne på gården.

De siste årene har undersøkelser ledet til et sumpområde ved en vei i Mission, British Columbia. Området har blitt gjennomsøkt med teknisk utstyr og antropologer, og etterforskningen er den største av sitt slag i Canada.

Rettsaken starter trolig senere i år eller i begynnelsen av 2006.

LES MER:


• The Star.com:

Now there are 27 victims


• crimelibrary.com:

Piggy Palace, Robert Pickton murders Vancouvers missing women

missingpeople.net:

Life in the Glare og a notorious murder

Personvernpolicy