House of Wax

Ubehagelig og skrekkelig voksbehandling ikke gjør mer enn det absolutt nødvendige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Se Paris dø!» heter det i promo-materialet for filmen «House of Wax». Og tro meg, Paris Hilton dør noe så ettertrykkelig i denne filmen som stort sett inneholder alle skrekk-klisjeene i boka. Her har du nok vold, en hel del gørr, litt nakenhet, «crazy» ungdommer og en story som i beste fall er nokså tynn.

«Jeg nekter å ta bikinilinjen!»(Foto:Warner Bros. Pictures)«Jeg nekter å ta bikinilinjen!»(Foto:Warner Bros. Pictures)

Ikke uventet starter filmen med at en gjeng ungdommer reiser på en siste utflukt før i hvert fall en av dem skal begynne i en «ordentlig jobb». Målet er visstnok en fotballkamp, men de bestemmer seg for å campe midt ute i den skumleste skauen.

Trenger jeg å fortelle dere at en av bilene får motorstopp, og at det viser seg at ungdommene befinner seg på et sted hvor ondskapen råder og det er umulig å få kontakt med omverdenen? Sikkert ikke.

Blir du overrasket når jeg avslører at de én etter én blir slaktet ned, bortsatt fra noen heldige som overlever mot alle odds? Ikke det nei ...

Skummel voksbehandling


Det spesielle i denne filmen er at plottet kretser rundt et vokshus. Som karakterene ikke kan få understreket nok: Huset er faktisk laget av voks. Og vi vet alle hva som skjer når voks smelter. Noen av oss som hører til det kvinnelige kjønn har til og med kjent det på kroppen. Og voks-effekten funker den. Jeg ble i alle fall skremt av livaktige voksdukker som plutselig beveger seg og mørke skumle rom med djevelske torturinstrumenter.Det er mulig du liker «House of Wax» dersom du likte:

Scream


I Know What You Did Last Summer


Men skummelt blir det ikke før minst førti minutter ut i filmen. Før det må vi lide oss gjennom Paris Hiltons forsøk på å være skuespiller, en pinlig dialog, og karakterer som rett og slett er så dumme at jeg tok meg i å ønske dem døde fra starten av.

Når det er sagt, vil jeg gjerne understreke at Hilton ikke gjør en mye verre jobb en medskuespillerinnen Elisha Cuthbert (også kjent som Jacks datter «Kim» i 24). Det er bare så åpenbart at hotellarvingen har fått rollen slik at filmselskapet kan sende ut pressebilder av henne der hun løper halvnaken rundt i rødt undertøy. Strippescenen hennes i filmen minner også mistenkelig om en videosnutt du kanskje har sett på Internett.

Men nok om det.

«House of Wax» lover ikke stort mer enn å gi deg litt mer enn hundre skrekkelige minutter i stolen. Og det klarer den greit nok.

Personvernpolicy