Meny

Vil lære fedre og døtre å snakke sammen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du elsker henne, beundrer henne og forguder henne. Nå kan du også lære å snakke med henne. Nei, det handler ikke om din kone. Det handler om din datter.

Rick Salmon, sammen med sine døtre Elise (17) og Tina (19)Rick Salmon, sammen med sine døtre Elise (17) og Tina (19)

De to siste tirsdagene i mai inviterer coachen

Rick Salmon

til en gratis workshop for fedre og deres tenåringsdøtre. Hensikten er å lære fedre og døtre å snakke bedre sammen.

- Det begynte med en diskusjon jeg hadde med datteren min, Tina, sier Rick Salmon.

- Hun sa:

«Vet du pappa, de fleste av mine venninner misunner meg fordi du og jeg kan snakke sammen. For de fleste av dem er det å snakke med pappa bare kjefting og smelling.»

Det ga Rick noe å tenke på.

Kjærlighet og frustrasjon

- Mange fedre sliter med relasjonen til sine tenåringsbarn, og jeg tror spesielt forholdet far og datter ofte er preget av en blanding av kjærlighet og frustrasjon, sier han.

Med sin bakgrunn i tilrettelegging av prosesser og gruppearbeid i næringslivet, bestemte han seg for å lage en workshop beregnet på fedre og deres tenåringsdøtre.

- I næringslivet har jeg jobbet med gruppearbeid, øvd mennesker opp til å kommunisere, samarbeide og fordele oppgaver. Hvorfor ikke ta de samme prinsippene i bruk for å skape en allianse mellom far og datter?

- Hvordan legges workshop'en opp?

- Det blir en rekke ulike oppgaver. Det jeg vil bruke mest tid på er å la far og datter finne ut hva som er moro, hva de respekterer ved hverandre, og hvordan en drømmesituasjon ville vært.

- Kan du gi et eksempel på en slik oppgave?

- Jeg tenker for eksempel at tenåringene skal intervjue hverandre om sine respektive fedre, og fedrene skal gjøre det samme om sine døtre. Det man oppdager gjennom intervjuet deles med dem det angår, både i plenum og ansikt til ansikt, sier han.

Drømmepappa

Den første workshop'en arrangeres tirsdag 24. mai. Det skjer på Berger skole i Bærum. Passer det ikke den 24. mai, kommer det en ny anledning en uke senere.

- Hvem passer dette for?

- Hvis du som far syns det er vanskelig å snakke med din datter, og opplever at det blir for mye fokus på konflikter og problemer, kan dette være anledningen til endelig igjen å få den virkelig gode samtalen med henne. Hvis du som tenåringsdatter opplever at pappa er fjern og ikke hører ordentlig etter, at han sjelden fokuserer 100 prosent på deg og ditt liv, og når han snakker med deg, bare kjefter og smeller, kan dette være anledningen til å fortelle ham hvordan «drømmepappaen» ser ut.

- Så dette blir ikke bare et sted å ta med seg den uskikkelige datteren for å få «skikk» på henne?

- Nei, overhodet ikke. Fokus vil være fremoverrettet, vi skal fokusere mer på hva vi ønsker i fremtiden enn hvilke frustrasjoner vi har med fra fortiden. Vi ignorerer ikke problemene, men anerkjenner dem som et ønske om noe bedre, så blir utfordringen å identifisere hva det bedre er.

- Hva får man ut av dette?

- Først og fremst tre timer med å leke seg fram til en dypere innsikt i en ønsket situasjon for begge parter.

- Hvorfor bare far-datter? Hva med mor og sønn, eller far og sønn?

- Det blir neste skritt. Vi planlegger allerede en tilsvarende workshop for fedre og sønner.

Gir mening

- Hva er din motivasjon for å lage en slik gratis workshop?

- Jeg har en enorm glede av dialog med mine egne tenåringer. Jeg er stolt av dem, det gir meg mening. Dette vil jeg gjerne at andre skal få oppdage og oppleve selv. Jeg har valgt meg en nisje i dette å coache fedre, og ser at denne typen kontaktskapende arbeid kan bety mye for mange av mine kunder og potensielle kunder.

Far-datter-workshop
Workshop'en er gratis, men det er begrenset antall plasser. Meld deg på via www.TheFatherCoach.com/workshop.htm.

Tid:

  • 24. og 31. mai fra 18-21:00

Sted:

  • Berger skole i Bærum

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus