Meny

Pianomannen blir film

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hollywood-produsenter sloss om filmrettighetene til piano-mannens historie.

For litt under en måned siden fant politiet den forvirrende mannen på en strand i kystbyen Isle Of Sheerness i Øst-England. Han var klissvåt, kledd i sort dress med slips, og taus som en østers.

I følge ekspertene lider mannen, som skal være mellom 20 og 40 år, av en form for posttraumatisk stress.

Ingen vet hvem han er, ingen vet hvilken nasjonalitet han har, ingen vet hva han har vært gjennom.

Politiet hadde etter helgen fått inn over 500 tips. En polsk pantomime-artist hadde det mest relevante tipset, om at pianomannen er en fransk gatemusikant. De skulle ha spilt sammen på gaten i Nice. Men, det viste seg å være feil.

For da mannen ble funnet tegnet han en tegning av et flygel, og da han ble ført til et piano spilte han piano som en profesjonell pianist. Ikke alle er velsignet med et slikt talent, og denne mystiske tause spilte blant annet fra Tsjaikovskijs «Svanesjøen». Det virket som om den nervøse mannen våknet til liv mens han spilte, skal sosialarbeiderne som tar seg av han ha sagt.

- Gjennom å høre hvordan han spiller så får man inntrykk av at han er godt skolert, sier pianist Robert Wells, i følge Expressen.

Pianomannen skal også ha pekt ut Sverige på et kart. Flere vitner skal også ha utpekt mannen som svensk statsborger.

- Svensk politi går nå gjennom hvilke personer som er meldt savnet, sier Kent Öberg i svenske UD til expressen.se.

Hollywood på pletten


Men selv om piano-mannens skjebne ikke er fastsatt sloss allerede flere produsenter om å få filmatisere hans histore, melder flere britiske aviser i dag.

- Det er en utrolig historie, sier en amerikansk produsent i The Guardian.
- Jeg arbeider nå med å få rettighetene til historien.

Bard Dorros i produksjonsselskapet Smart Productions sier:

- Pianomannens situasjon får oss til å stille spørsmål om hvor følsom vår hjerne er, måten vi kommuniserer på og vekten av en identitet. Gode historier spør og svarer på spørsmål om menneskers intellekt og hvordan det fungerer.

Shine


Flere har allerede fått assosiasjoner til filmen «Shine » (1996), om den australske pianisten David Helfgott som fikk et nervøst sammenbrudd. Filmen fikk flere priser og var en kritiker- og publikums-vinner. (Som igjen minner sterkt om «A Beautiful Mind», en annet ekstraordinær menneske-skjebne).

Og det lå i kortene at pianomannens skjebne var fascinerende nok til at den havner på det store lerretet.

• BBC News: Fantastic response to piano-man

• CNN: Leads, twists in «piano man»-case

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus