Dataspiller om stua di

I dag åpner E3 Expo i Los Angeles, og de tre spillboksprodusentene Microsoft, Sony og Nintendo viser alle hva de har i ermet for neste generasjon dataspillkonsoll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Microsofts Xbox 360Microsofts Xbox 360

Microsoft, Sony og Nintendo viser fram fremtidens dataspillkonsoll i en markeds-blitz som egentlig dreier seg om hvem som skal få kontrollen over din digitale hverdag.

Microsoft lanserte den nye Xbox 360 på MTV i slutten av forrige uke. Sony kom fire dager senere, og hadde valgt sitt studio i Los Angeles for å vise fram boksen. Nintendo lanserte sin Revolution på 17. mai.

Felles for alle tre er at de ikke kan kjøpes ennå. Xbox kan du tidligst kose deg med til høsten, mens Playstation og Revolution først kommer en gang i 2006.

Sonys Playstation 3Sonys Playstation 3

Det er likevel viktig for disse å markere hva de har i ermet, og gjøre alt de kan for å hindre konkurrentene i å få for stort forsprang. Forrige gang kom Xbox i hælene på Playstation 2. I den neste generasjonen spillmaskiner handler det like mye om å være hjernen i ditt hjems underholdningssenter. Dette kappløpet ligger Microsoft an til å vinne. Xbox 360 kommer i salg før jul.

Arenaen hvor revirene skal markeres er E3 Expo i Los Angeles, som åpner den 18. mai.

Men ingen vil lansere på selve messa - til det er messa for stor og muligheten til å få oppmerksomhet for liten. Derfor har de tre lansert på rekke og rad i dagene før.

Nintendos RevolutionNintendos Revolution

Microsoft lanserte Xbox via MTV fredag i forrige uke. Det nye konsollet er blitt godt mottatt av bransjeanalytikere, som mener Microsoft er bedre forberedt denne gangen. Xbox er en rå maskin, og kommer med blant annet 20 gigabyte harddisk og støtte for HDTV.

Sony Playstation 3 ble lansert tirsdag i Sonys studio i Los Angeles. Enheten skal bli tøffere enn de tøffeste PCer på markedet i dag, og den skal blant annet ha trådløse kontroller, en avtagbar lagringsenhet, og kortplasser for Compact Flash minnekort (brukt i blant annet digitale kameraer).

Sony kommer etter Microsoft denne gangen, men til gjengjeld regner dataspillpressen med at

Playstation 3 vil spille skjorten av Xbox

.

Nintendo, som en gang var den ubestridte herskeren av dataspill, er i dag tredjemann i markedet, og sliter med en litt defensiv posisjon bak de to gigantene Microsoft og Sony. Nintendo overrasket med å lansere en ny GameBoy , og legge hovedvekten på den. Men samtidig måtte de avsløre detaljer om sitt neste hjemmespillkonsoll, kalt Revolution. Men du befinner deg dessverre i siste halvdel av 2006 før du kan regne med å spille dataspill på Revolution.

Personvernpolicy