Meny

Nazi-spam herjer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusenvis av PCer startet i helgen utsendelse av rasistisk propaganda. Din maskin kan være en av dem.

Epost fra AdolfEpost fra Adolf

Mange har i løpet av helgen mottatt hundrevis av meldinger med titler som «Turkei in der EU», «Verbrechen der Deutschen Frau» og «Paranoider Deutschenmorder kommt in Psychiatrie».

Det er noe som kalles Sober-Q som har skylda. Sober-Q er ikke egentlig et virus, fordi det ikke kopierer seg selv. Det er i bunn og grunn en søppelpostmaskin som ubemerket for deg har tatt bolig i din PC, og nå står og pumper ut tyskspråklig søppel.

Var du en av dem som trodde på at du hadde vunnet billetter til World Cup i fotball i 2006, bør du sjekke om din PC står og pumper ut slike mail.

Er din PC avsender av nazi-spam?

Sober-Qs forgjenger var Sober-P (også kalt Sober-O), som slapp løs 2. mai. Den forsøkte å installere en bakdør på PCene til folk som lot seg lure til å åpne vedlegget om World Cup. Nå ligger Sober-P på de infiserte PCene og sender ut millioner av epost med rasistiskklingende budskap - nazi-spam.

Dersom din PC er infisert av Sober-P, trenger du å rengjøre den. F-Secure er blant dem som tilbyr en enkel rengjøringsrutine.

Vær nøye med å lese instruksjonene.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus