Meny

Norwegian holder stand

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke flyselskapet, men den tre dager lange musikkfesten i Frognerparken.

Norwegian Wood har slitt litt med profil og artister de siste årene, men likefullt er parken stappet med glade barnefamilier og småøre fjortiser den helgen festivalen tar stand, alltid i midten av juni. Og i år fra 16. juni til 19. juni.

Vår musikkanmelder Stig H. Morken har plukket ut årets mest sannsynlige trumfkort:

System Of A Down.System Of A Down.

Tori Amos

(torsdag 16/6)
Man vet vel aldri hvor man har Tori Amos, men en ting vet man iallefall om damen: Hun kan lage eventyrlig bra musikk. Hvorvidt hun passer formatet i Frognerparken skal vi ikke si noe om, annet enn at publikum sannsynligvis vil få en herlig musikalsk opplevelse i selskap med stemmen og pianoet til Tori Amos.

Men se ikke bort i fra at sørlendingen Thom Hell kan komme til å overskygge både Amos, deLillos og Tom McRae.

System Of A Down

(fredag 17/6)
Forvent en heftig, steinhard og unik musikkopplevelse når System Of A Down drar i gang den forskrudde metall-rocken sin. På forrige skive («Toxicity») leverte gutta en salig blanding av galskap, sinnsvak melodiøs metall og beinharde politiske tekster.

Legg til en oppfinnsomhet uten like og en vokalist som går utenpå de aller fleste i sjangeren, og du burde ha god nok grunn til å oppsøke festivalen på fredag!

System Of A Down har noe feilaktig blitt plassert innenfor sjangeren nu-metal, men tro oss. Dette er så langt unna man kan komme infantil amerikansk koserock som det Limp Bizkit og Linkin Park presterer!

PS! Bandet kommer med to album i år («Mesmerize» og «Hypnotize»).


Crosby, Stills & Nash

(lørdag 18/6)
Endelig! Endelig kommer David Crosby, Stephen Stills og Graham Nash til Norge.

David Crosby, Graham Nash og Stephen Stills.

Crosby og Nash så vi riktignok i fantastisk form på Rockefeller tidligere i år, men dette er første gang hele gjengen kommer samlet. Forvent et tilårskommet publikum, men la for all del ikke dette skremme dere fra å oppleve levende legender fortrylle dere med sine udødelige bidrag til musikkhistorien!


Her snakker vi tross alt om tre musikere som var særdeles sentrale i USA på slutten av 60-tallet, og som i sin tid var en av de absolutte toppnavnene på Woodstock! Føl den hensatt til svunne tider, protestsang, harmonier av en annen virkelighet og klassisk akustisk folk.

Dette blir stort!!!


Roxy Music

(søndag 19/6wood
).
Få, om noen, av bandene som dominerte på 70-tallet var i stand til å levere så bra og intelligent popmusikk som det Roxy Music gjorde!


Med en fantastisk vokalist i Bryan Ferry, den geniale gitaristen Phil Manzanera og tangent- og trollmannen Brian Eno, kan man argumentere for at bandet redefinerte populærmusikken på første halvdel av 70-tallet.

Eno forlot bandet i 1973, og selv om bandet aldri kom seg over dette, vil søndagen i Frognerparken sannsynligvis by på mange herlige låter.

Obligatorisk musikkhistorie!


Program:


• Torsdag 16. juni
deLillos
Tori Amos
Tom McRae
Thom Hell

Portene åpner 17.30
kl 17.30 - 22.30
kr 325 + billavg.

Kjøp billett.

• Fredag 17. juni
System of a Down
Gåte
Stonegard
Wednesday 13

Portene åper 17.30
kl 17.30 - 22.30
kr 375 + billavg.

Kjøp billett.

• Lørdag 18. juni
Crosby, Stills & Nash
Jim Stärk
3 Doors Down
Ane Brun
Amund Maarud

Portene åpner 12.00
kl 13.00 - 22.30
kr 445 + billavg.

Kjøp billett.

• Søndag 19. juni
Roxy Music
The Hives
Cato Salsa Experience
King Midas
Tift Merritt

Portene åpner 12.00
kl 13.00 - 22.30
kr 375 + billavg.

Kjøp billett.

• I tillegg kan du kjøpe et festivalpass for 1175 + billavg.

Kjøp billett.

Les mer: Norwegian Wood


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus