Øya i mitt hjerte

Øyafestivalen er en av de hurtigst voksende musikkfestivalene vi har. Og sjelden er den skuffende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øya har perfekt location. Midt blant middelalder-ruiner og en svalende (men dog ikke for badende) innsjø, gjemmes tre musikkscener i lys av byen. Området er lite nok til å være intimt og perfekt for alle småbarnforeldrene, men stort nok til å romme band fra øverste hylle.

Unik ryddighet

Øya er unik når det kommer til rene doer med dopapir! I tillegg får alle pant for både flasker, sneiper og plastikk-koppene. Renere plener og ryddigere sitteplasser må man derfor lete lenge etter.

I tillegg har Øyafestivalen ofte knyttet til seg utmerkede restauranter, og nivået på mat og vin står til en sekser.

Økologisk mat, vegetar mat, sjømat, en real pizza til en billig penge... Samt barnevennlig mat, ikke minst.

Musikk for store scener


Når det kommer til musikken... Hva skal jeg si. Du trenger egentlig ikke reise til Roskilde, så lenge du kommer deg til Øya 14 dager etter.

I en forholdsvis hard konkurranse kommer Øya (stort sett alltid) heldig ut, og kan booke både Sonic Youth, Turboneger, Satyricon, Magnet, Kings of Convenience, Franz Ferdinand, Madrugada, Polyphonic Spree med flere...

Se alle artistene her

Viktig informasjon for glade festivaldeltagere finner du her.• Til Middelalderparken :
Middelalderparken ligger i Gamlebyen i Oslo, ti minutters gange fra Oslo S. Trikk 18 og 19, samt buss 34, 45, 46, 70 og 85 bringer deg fra Oslo S til Middelalderparken på tre minutter. Gå av på St. Halvards plass, og du finner Middelalderparken i umiddelbar nærhet. For mer informasjon sjekk Trafikanten.

• Bil:
Det er svært begrensede parkeringsmuligheter for bil ved festivalområdet. Parkeringshus finnes på Grønland (sju minutters gange fra festivalområdet) og ved Oslo S.

• Camping:
Fra Ekeberg Camping (Ekebergveien 65, telefon 22 19 85 68) er det kort vei til festivalområdet. Campingplassen tar kun telt, og har grupperabatt hvis dere er flere enn 10 personer. Festivalen har ikke egen camping.

• Middelalderparken/ruinene:
Når du entrer festivalområdet, er du på historisk grunn, nærmere bestemt akkurat der hvor Oslo by fødtes for 1000 år siden. Vi har alle et felles ansvar for å ta vare på disse kulturminnene, slik at vi sammen kan se fram til mange år med musikkfestival i Middelalderparken.

• Aldersgrense:
Det er fri aldersgrense på festivalområdet fredag og lørdag. Husk å ta med deg legitimasjon hvis du er over 18 og ønsker å kjøpe annet enn mineralvann!

• Medbrakt drikke :
Medbrakt drikke er ikke tillatt av på grunn av sikkerhet.

• Billetter:
Billetter kan kjøpes på Billettservice, og du kan enten få billettene hjemsendt eller hente de på posten. Et tredagers festivalpass koster deg 1100,-, mens dagspassene koster 425,-. I tillegg kommer postens avgifter (25,-).

Kjøp festivalpass.

Kjøp dagsbilletter.

Mer om Øya-festivalen i Neste Klikk


Personvernpolicy