Mer ungdom på kino

Økt DVD-utleie gjør ikke at ungdom går mindre på kino.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris Hilton i den nye ungdomsfilmen «House of Wax». (Foto: filmweb.no)Paris Hilton i den nye ungdomsfilmen «House of Wax». (Foto: filmweb.no)

En ny, omfattende undersøkelse om nordmenns kinovaner avslører at det ikke er slik at ungdom som ser mye DVD-filmer går mindre på kino.

Undersøkelsen viser faktisk at det er tvert imot: De som ser mye DVD, går også mer på kino.

Den nye undersøkelsen er gjennomført av MMI på vegne av

FILM&KINO

. En av de mest overraskende resultatene er nettopp at det ikke er noe motsetningsforhold mellom DVD og kinobesøket. Dette er stikk i strid med det de fleste kanskje tidligere har trodd.

Mer kino enn før

Det er faktisk slik at aldersgruppen 15 til 19 år går langt mer på kino i dag enn for 10 år siden.

I 1995 sto denne aldersgruppen i gjennomsnitt for 125 000 kinobesøk i måneden, mens tallet i 2004 var 149 000 besøk. Når det gjelder aldersgruppen fra 15 og helt opp til 24 år, er tallene også hyggelige for kinoene, ettersom de viser at besøket har holdt seg stabilt de siste 10 årene. Denne gruppen sto samlet for 279 000 besøk per måned i 1995, mens de i 2004 sto for 273 000 besøk.

- Vi snakker her om den egentlige DVD og MP3-generasjonen. Denne gruppen har vi antatt at har sviktet kinoen i noen grad, men det er altså ikke tilfellet, sier Lene Løken i FILM&KINO i en pressemelding.

Hun forteller videre at denne undersøkelsen viser at ungdom setter mer pris på kinoen i dag enn tidligere.

- Det er morsomt å registrere at i de ti årene vi har hatt stort tilbud av filmer på TV - og lett tilgang til leiefilm, så har ikke dette fått særlig effekt på kinobesøket hos de aldersgruppene som vi ventet skulle bli mest påvirket, sier Lene Løken.


Personvernpolicy