Meny

Vil ingen anmelde Crème Fraîche?

Møt Oslo-duoen Crème Fraîche.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag slapp Oslo-duoen Crème Fraîche debutalbumet «Naîve» på det lokale plateselskapet Planet Noise. Duoen, bestående av Arne Jonasen og Christian Romslo, presenterer etter eget sigende en dansbar og melodiøs blanding av house, jazz og funk, disco og pop.

Arne Jonasen i Crème Fraîche (Foto:Stig Henning Morken)Arne Jonasen i Crème Fraîche (Foto:Stig Henning Morken)

Til tross for å ha levert en litt unorsk skive (eller kanskje derfor), har de foreløpig ikke mottatt en eneste anmeldelse.

- Ikke spør meg, sier Arne Jonasen lettere oppgitt.

- Det er kanskje forståelig at hverken Dagbladet eller VG omtaler oss umiddelbart ettet slippet, men det er klart man er skuffet!

- Det er nesten slik at vi ville foretrukket et dårlig anmeldelse, bare for i det hele tatt å få tilbakemelding på materialet vårt! Da vet vi iallefall at vi blir lagt merke til...

- Men selv mener vi jo at vi har et veldig bra produkt, og at vi med «Naîve» har levert et album som det finnes veldig få av her hjemme, fortsetter Arne.

- Likevel er vi ikke i en posisjon hvor vi kan klage på noe som helst, men heller må satse på at kvalitet selger.

Kanskje ikke det enkleste i et marked som nærmest flyter over av norske utgivelser...

- Det der synes jeg er tull. Ok, så kommer det kanskje 500 separate utgivelser med norske artister hvert år, men så må man huske på at disse utgivelsene dekker over nesten like mange sjangre, og at det finnes mange som er interessert i disse platene, sier Arne engasjert.

- Greit nok at det kanskje kommer ut vel mange intetsigende rockeskiver nå om dagen, men det er likevel på langt nær en holdbar påstand!

DJ


Med andre ord var det ingen problemer med engasjementet, selv om duoen etter eget sigende var en smule sliten etter gårsdagens releaseparty på Blå i Oslo.

- Vi var litt skeptiske til å spille på en mandag, men så kom det masse mennesker, forteller Christian.

(Foto:Stig Henning Morken)(Foto:Stig Henning Morken)

- Det ble full fest med masse glade mennesker, og vi hadde det helt ypperlig.

Kanskje mest kjent for sine bravader som DJ'er på Oslos mange klubber, har Arne og Christian samarbeidet under navnet Crème Fraîche siden 1998.

Første utgivelse kom i 2000 med EP'ene «The Crème Fraîche EP» og «The Pepperoni EP», og de har i tillegg gitt sine bidrag til de to første Prima Norsk-samlerne til

Beatservice

.

- Vi har vel arbeidet omtrent et år med «Naîve», og vi synes selv det er blitt en flott og variert skive. Noen vil kanskje mene den er for variert, og at den faller mellom to stoler, men det kunne ikke vi tenke på i prosessen, skyter Arne inn.

- Vi har kun hatt fokus på å lage musikk som vi liker, og vi mener oppriktig talt at den har kvaliteter som mye av dagens mer «tyggegummi»-produserte musikk åpenbart mangler.

- Generelt savner jeg humørfylt og upretensiøs klubbmusikk som ikke har andre mål enn å gi lytteren en god opplevelse, fortsetter Arne.

Live


Kanskje til forskjell fra andre prosjekter fundert innen den elektroniske musikkscenen, trives duoen klart best med utvidet bandbesetning (vokal, gitar, bass og trommer) når de spiller live.

Christian Romslo i Crème Fraîche (Foto:Stig Henning Morken)Christian Romslo i Crème Fraîche (Foto:Stig Henning Morken)

- Det handler litt om den trøkken vi kan skape sammen, og at det er mye mer interessant for publikum å ha levende musikere enn to stillestående DJ's å forholde seg til, forteller Christian.

- Videre synes vi det er utrolig spennende å spille live, og det er sammen med musikerne våre vi utvikler oss mest.

- Ta Annie som et eksempel (ikke akkurat kjent som en drivende vokalist i live-sammenheng journ. anm.). Det er live du lærer mest, og de som så henne på Blå søndag vil sannsynligvis fortelle deg at hun mestrer det formatet mye bedre nå.


Venner


- Det er vel stort sett en stor venneflokk som har deltatt på skiva, og det tror jeg også gjenspeiler seg når vi spiller live....vi kjenner hverandre og har det artig sammen på scenen.

- Når publikum ser at vi har det kult, vil jo også de ville kunne få en bra konsertopplevelse, mener Christian.

Hverken Arne eller Christian har noen som helst bakgrunn som musikere, men kan fortelle at de har laget musikk i over 10 år.

- Det var også bakgrunnen til hvorfor vi begynte som DJs...vi ville ha en unnskyldning til å kunne spille vår egen musikk, avslører Christian.

- Sånn sett er det jo greit å med seg noen som er litt drevne.

Drømmekonserten


Når man intervjuer og snakker med artister og band, kan det ofte være interessant å finne ut hvilken musikk de hører på, men vel så interessant og avdekkende kan det være å finne ut hvilken konsert de aller helst kunne tenkt seg å ha overvært (innenfor populærmusikkens rammer vel å merke).

(Foto:Stig Henning Morken)(Foto:Stig Henning Morken)

- Det måtte blitt noe på 70-tallet... kanskje Pink Floyd, tror Arne.

- Jeg har inntrykk av at musikken og miljøet var så mye mer genuint på den tiden. Nå er det kun snakk om replika og repetering av gamle idéer.

- Det virker rett og slett som om alt var så mye mer interessant da.

- For min del skulle jeg gjerne sett noe gammel jazz av typen Miles Davis, påpeker Christian.

- Men jeg kunne også tenkt meg å ha opplevd noe av den aller tidligste elektroniske musikken som ble laget. I England på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet. Bare å ha festet med den gjengen hadde vært stort.

Når spørsmålet angående drømmebandet til gutta blir lansert, er de helt klare:

- Drømmen hadde utvilsomt vært å få samlet alle 13 bidragsytere til en konsert, hevder de begge.

Det ville vært helt genialt å kunne gjenskapt albumet i henhold til de rammene vi hadde under innspillingen. Å ha gått fra låt til låt med de ulike konstellasjonene og vokalistene hadde vært, ja en drøm.

Hadde gutta bare fått seg en anmeldelse først...

Planet Noise: Crème Fraîche

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk


Musikerportrettet


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:48 Søker etter eldre kvinne i Skien sentrum og i Hjellevannet00:46 Detonasjon ved politihus i Sverige00:39 Jordras stenger vei langs Beisfjord i Narvik00:34 Kvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43 Floridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35 Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25 Pogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12 Nok en remis for Carlsen i USA23:01 Enebolig i Tana overtent22:49 Politimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24 Grønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52 Macron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51 Norsk spiss til engelsk fotball21:41 Advarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35 Siv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32 Bodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30 Sarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52 Saltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41 Slik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31 Valg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20 Oslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06 Håndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06 18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00 Dansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52 Emil Hansson klar for Hannover19:37 – Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29 Christian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50 MDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46 Emery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16 – Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02 Foodora-syklister går ut i streik17:25 Minneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15 Fare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58 Wikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39 Bombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33 Mann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21 Intervjuobjektene fra Arendalsuka var ledere, toppolitikere og kommunikasjonsrådgivere16:05 Krystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48 Sudans Bashir i retten for korrupsjon15:22 Solbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21 Krekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20 Open Arms får legge til kai på Mallorca14:51 Britisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36 – Grunnlaget for torsken har kollapset14:24 Rykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17 Bombe mot politifolk i Nord-Irland13:59 Brasils president med nytt angrep på Norge13:59 Inflasjonen synker i eurosonen13:53 Ny teori: Forsker mener mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41 Kutter fastrente på lån med lang binding13:29 Kinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04 Manshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55 Fem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36 Prinsessen på plass på ny skole12:35 Flaggstang falt over en person ved politistasjon12:02 Tog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55 Ny skolestreik for klimaet 30. august11:54 Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50 Hurtigruten bygger om skip til hybrider11:09 Høyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58 Bergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57 Coutinho klar for Bayern10:30 Iran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29 Casper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05 Markert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05 Dinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56 Trump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55 Bjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41 «Dyne-Larsen» er død09:23 Mennene i flertall ved høstens valg09:17 Pochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig09:17 Tyrkia avsetter kurdiske ordførere08:15 Elyounoussi blir ikke skremt av Celtic08:14 Prins Andrew avviser overgrepsanklager08:08 Flyselskapet Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian07:26 Kjetil Borch: – Har ingenting å forsvare i ro-VM07:17 Skogbrann på Gran Canaria ute av kontroll – 8.000 evakuerte07:15 Tallet på forhåndsstemmer doblet siden forrige valg07:01 Tuchel: – Vi må få en erstatter for Neymar06:50 Religionsprofessor etterlyser moskékunnskap i Norge06:30 Trump advarer Kina mot voldsbruk i Hongkong06:30 Krever billigere og flere nattog06:25 Diskusjonen bom stille rundt Frps skisse06:24 Dette skjer i dag05:30 Vil endre reglene for å ta førerkort05:29 Dette skjedde i natt05:26 Privat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit05:08 Hoppet fra 2. etasje etter brann i skotørker i Langhus04:30 Samboerdrapssak starter i tingretten i Haugesund04:11 30 migranter pågrepet i Slovakia04:01 Norges idrettshøgskole vil forebygge drukning med trening ute03:45 Antall flyktninger i verden det høyeste siden annen verdenskrig03:43 Medvedev vant over Goffin i Cincinnati Masters03:35 Valgomater kan avgjøre valget for mange03:05 Iransk oljetanker har forlatt Gibraltar02:49 Danmarks statsminister forventer Trump-besøk02:30 Intenst regnvær langs svenskegrensa02:23 Thunbergs seiltur får klimakritikk01:48 Økende antall voldshendelser meldt i Bergens skoler siste år
Siste nytt
00:48NorgeSøker etter eldre kvinne i Skien sentrum og i Hjellevannet00:46VerdenDetonasjon ved politihus i Sverige00:39NorgeJordras stenger vei langs Beisfjord i Narvik00:34VerdenKvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43VerdenFloridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35VerdenFengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25SportPogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12SportNok en remis for Carlsen i USA23:01NorgeEnebolig i Tana overtent22:49VerdenPolitimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24StemmerGrønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52PolitikkMacron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51SportNorsk spiss til engelsk fotball21:41VerdenAdvarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35PolitikkSiv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32SportBodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30SportSarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26Helse og livsstilTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52SportSaltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41VerdenSlik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31PolitikkValg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20PolitikkOslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06SportHåndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06Motor18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00SportDansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52SportEmil Hansson klar for Hannover19:37Penger– Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29NorgeChristian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50NorgeMDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46SportEmery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16Politikk– Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02PengerFoodora-syklister går ut i streik17:25VerdenMinneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15NorgeFare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58SportWikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39VerdenBombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33NorgeMann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21PolitikkIntervjuobjektene fra Arendalsuka var ledere, toppolitikere og kommunikasjonsrådgivere16:05PolitikkKrystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48VerdenSudans Bashir i retten for korrupsjon15:22SportSolbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21NorgeKrekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20VerdenOpen Arms får legge til kai på Mallorca14:51PolitikkBritisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36Helse og livsstil– Grunnlaget for torsken har kollapset14:24VerdenRykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17VerdenBombe mot politifolk i Nord-Irland13:59VerdenBrasils president med nytt angrep på Norge13:59PengerInflasjonen synker i eurosonen13:53VerdenNy teori: Forsker mener mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41PengerKutter fastrente på lån med lang binding13:29VerdenKinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04NorgeManshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55VerdenFem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36KulturPrinsessen på plass på ny skole12:35NorgeFlaggstang falt over en person ved politistasjon12:02ReiseTog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55NorgeNy skolestreik for klimaet 30. august11:54VerdenTyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50ReiseHurtigruten bygger om skip til hybrider11:09PolitikkHøyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58NorgeBergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57SportCoutinho klar for Bayern10:30VerdenIran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29SportCasper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05PengerMarkert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05SportDinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56VerdenTrump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55NorgeBjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41Penger«Dyne-Larsen» er død09:23PolitikkMennene i flertall ved høstens valg09:17SportPochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig09:17VerdenTyrkia avsetter kurdiske ordførere08:15SportElyounoussi blir ikke skremt av Celtic08:14VerdenPrins Andrew avviser overgrepsanklager08:08PengerFlyselskapet Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian07:26SportKjetil Borch: – Har ingenting å forsvare i ro-VM07:17VerdenSkogbrann på Gran Canaria ute av kontroll – 8.000 evakuerte07:15NorgeTallet på forhåndsstemmer doblet siden forrige valg07:01SportTuchel: – Vi må få en erstatter for Neymar06:50NorgeReligionsprofessor etterlyser moskékunnskap i Norge06:30PengerTrump advarer Kina mot voldsbruk i Hongkong06:30PolitikkKrever billigere og flere nattog06:25PolitikkDiskusjonen bom stille rundt Frps skisse06:24NorgeDette skjer i dag05:30MotorVil endre reglene for å ta førerkort05:29NorgeDette skjedde i natt05:26KulturPrivat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit05:08NorgeHoppet fra 2. etasje etter brann i skotørker i Langhus04:30NorgeSamboerdrapssak starter i tingretten i Haugesund04:11Verden30 migranter pågrepet i Slovakia04:01NorgeNorges idrettshøgskole vil forebygge drukning med trening ute03:45VerdenAntall flyktninger i verden det høyeste siden annen verdenskrig03:43SportMedvedev vant over Goffin i Cincinnati Masters03:35PolitikkValgomater kan avgjøre valget for mange03:05VerdenIransk oljetanker har forlatt Gibraltar02:49VerdenDanmarks statsminister forventer Trump-besøk02:30VerdenIntenst regnvær langs svenskegrensa02:23VerdenThunbergs seiltur får klimakritikk01:48NorgeØkende antall voldshendelser meldt i Bergens skoler siste år
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus