Meny

Vil ingen anmelde Crème Fraîche?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møt Oslo-duoen Crème Fraîche.

Mandag slapp Oslo-duoen Crème Fraîche debutalbumet «Naîve» på det lokale plateselskapet Planet Noise. Duoen, bestående av Arne Jonasen og Christian Romslo, presenterer etter eget sigende en dansbar og melodiøs blanding av house, jazz og funk, disco og pop.

Arne Jonasen i Crème Fraîche (Foto:Stig Henning Morken)Arne Jonasen i Crème Fraîche (Foto:Stig Henning Morken)

Til tross for å ha levert en litt unorsk skive (eller kanskje derfor), har de foreløpig ikke mottatt en eneste anmeldelse.

- Ikke spør meg, sier Arne Jonasen lettere oppgitt.

- Det er kanskje forståelig at hverken Dagbladet eller VG omtaler oss umiddelbart ettet slippet, men det er klart man er skuffet!

- Det er nesten slik at vi ville foretrukket et dårlig anmeldelse, bare for i det hele tatt å få tilbakemelding på materialet vårt! Da vet vi iallefall at vi blir lagt merke til...

- Men selv mener vi jo at vi har et veldig bra produkt, og at vi med «Naîve» har levert et album som det finnes veldig få av her hjemme, fortsetter Arne.

- Likevel er vi ikke i en posisjon hvor vi kan klage på noe som helst, men heller må satse på at kvalitet selger.

Kanskje ikke det enkleste i et marked som nærmest flyter over av norske utgivelser...

- Det der synes jeg er tull. Ok, så kommer det kanskje 500 separate utgivelser med norske artister hvert år, men så må man huske på at disse utgivelsene dekker over nesten like mange sjangre, og at det finnes mange som er interessert i disse platene, sier Arne engasjert.

- Greit nok at det kanskje kommer ut vel mange intetsigende rockeskiver nå om dagen, men det er likevel på langt nær en holdbar påstand!

DJ


Med andre ord var det ingen problemer med engasjementet, selv om duoen etter eget sigende var en smule sliten etter gårsdagens releaseparty på Blå i Oslo.

- Vi var litt skeptiske til å spille på en mandag, men så kom det masse mennesker, forteller Christian.

(Foto:Stig Henning Morken)(Foto:Stig Henning Morken)

- Det ble full fest med masse glade mennesker, og vi hadde det helt ypperlig.

Kanskje mest kjent for sine bravader som DJ'er på Oslos mange klubber, har Arne og Christian samarbeidet under navnet Crème Fraîche siden 1998.

Første utgivelse kom i 2000 med EP'ene «The Crème Fraîche EP» og «The Pepperoni EP», og de har i tillegg gitt sine bidrag til de to første Prima Norsk-samlerne til Beatservice.

- Vi har vel arbeidet omtrent et år med «Naîve», og vi synes selv det er blitt en flott og variert skive. Noen vil kanskje mene den er for variert, og at den faller mellom to stoler, men det kunne ikke vi tenke på i prosessen, skyter Arne inn.

- Vi har kun hatt fokus på å lage musikk som vi liker, og vi mener oppriktig talt at den har kvaliteter som mye av dagens mer «tyggegummi»-produserte musikk åpenbart mangler.

- Generelt savner jeg humørfylt og upretensiøs klubbmusikk som ikke har andre mål enn å gi lytteren en god opplevelse, fortsetter Arne.

Live


Kanskje til forskjell fra andre prosjekter fundert innen den elektroniske musikkscenen, trives duoen klart best med utvidet bandbesetning (vokal, gitar, bass og trommer) når de spiller live.

Christian Romslo i Crème Fraîche (Foto:Stig Henning Morken)Christian Romslo i Crème Fraîche (Foto:Stig Henning Morken)

- Det handler litt om den trøkken vi kan skape sammen, og at det er mye mer interessant for publikum å ha levende musikere enn to stillestående DJ's å forholde seg til, forteller Christian.

- Videre synes vi det er utrolig spennende å spille live, og det er sammen med musikerne våre vi utvikler oss mest.

- Ta Annie som et eksempel (ikke akkurat kjent som en drivende vokalist i live-sammenheng journ. anm.). Det er live du lærer mest, og de som så henne på Blå søndag vil sannsynligvis fortelle deg at hun mestrer det formatet mye bedre nå.


Venner


- Det er vel stort sett en stor venneflokk som har deltatt på skiva, og det tror jeg også gjenspeiler seg når vi spiller live....vi kjenner hverandre og har det artig sammen på scenen.

- Når publikum ser at vi har det kult, vil jo også de ville kunne få en bra konsertopplevelse, mener Christian.

Hverken Arne eller Christian har noen som helst bakgrunn som musikere, men kan fortelle at de har laget musikk i over 10 år.

- Det var også bakgrunnen til hvorfor vi begynte som DJs...vi ville ha en unnskyldning til å kunne spille vår egen musikk, avslører Christian.

- Sånn sett er det jo greit å med seg noen som er litt drevne.

Drømmekonserten


Når man intervjuer og snakker med artister og band, kan det ofte være interessant å finne ut hvilken musikk de hører på, men vel så interessant og avdekkende kan det være å finne ut hvilken konsert de aller helst kunne tenkt seg å ha overvært (innenfor populærmusikkens rammer vel å merke).

(Foto:Stig Henning Morken)(Foto:Stig Henning Morken)

- Det måtte blitt noe på 70-tallet... kanskje Pink Floyd, tror Arne.

- Jeg har inntrykk av at musikken og miljøet var så mye mer genuint på den tiden. Nå er det kun snakk om replika og repetering av gamle idéer.

- Det virker rett og slett som om alt var så mye mer interessant da.

- For min del skulle jeg gjerne sett noe gammel jazz av typen Miles Davis, påpeker Christian.

- Men jeg kunne også tenkt meg å ha opplevd noe av den aller tidligste elektroniske musikken som ble laget. I England på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet. Bare å ha festet med den gjengen hadde vært stort.

Når spørsmålet angående drømmebandet til gutta blir lansert, er de helt klare:

- Drømmen hadde utvilsomt vært å få samlet alle 13 bidragsytere til en konsert, hevder de begge.

Det ville vært helt genialt å kunne gjenskapt albumet i henhold til de rammene vi hadde under innspillingen. Å ha gått fra låt til låt med de ulike konstellasjonene og vokalistene hadde vært, ja en drøm.

Hadde gutta bare fått seg en anmeldelse først...

Planet Noise: Crème Fraîche

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Musikerportrettet


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus