Meny

Jade Empire

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jade Empire byr på kung fu, demoner og ånder og lar deg avgjøre rikets skjebne. Tør du ta utfordringen?

Spillet Jade Empire baserer seg på kinesisk mytologi ispedd en anelse Jules Verne og klassisk drama. En setting som byr på noe utenom det vanlige.

Dette er et kjærkomment avbrekk fra alt for mange fantasy og science-fiction plott. Plusspoeng til BioWare for å våge noe nytt.

Historien er riktignok full av klisjeer, og åpningskapitelet minner vel om mange andre spill og filmer. Trass dette presenteres plottet såpass overbevisende og levende at man fort kan tilgi klisjeer.

Du begynner eventyret i denne fredelige byen.Du begynner eventyret i denne fredelige byen.


Redd verden nok en gang

Hovedhistorien involverer deg (en foreldreløs ung kampsportspesialist) i en kamp for å gjenopprette balansen mellom de levende og de dødes riker.

Rundt dette spinnes det en kompleks og involverende vev av bihistorier og karakterutvikling. Underveis vil du nok la deg overraske, og heldigvis for det. Heller noen klisjeer ekstra enn et forutsigbart kjedelig plott!

Det første kapitelet introduserer de fleste av hovedkarakterene og bringer deg raskt og greit inn i spillmekanikken.

Til forskjell fra BioWares tidligere spill har Jade Empire nemlig sanntidskamper.

Dette fungerer rimelig greit, men etter endel kamper er det helt tydelig at den store dybden i dette systemet mangler.

Du får etterhvert et stort utvalg teknikker og våpen, men med bare to alternative slag er det litt begrenset hvor mye variasjon slåssingen byr på. Dette ødelegger heldigvis ikke helheten i spillet. Historien og de mange intressante karakterene byr på nok utfordringer til at manglene i kampsystemet også fort glemmes.

Demoner i dyreham står i din vei.Demoner i dyreham står i din vei.


En mesterlig produksjon

At BioWare har hatt et romslig budsjett med dette spillet er det ingen tvil om. Grafikk og lyd er langt over gjennomsnitt, og det hele er pakket inn i et utall nydelige 3d-animasjoner som bygger opp under stemningen.

Landskapene og bygningene i spillet er utrolig livaktige og flotte å se på.

Karakteranimasjonene er svært så jevne og pene, og spillet gir deg til tider følelsen av å være hovedrolleinnehaver i din egne «Snikende tiger skjult drage».

Alt dette bygger oppunder ønsket om å komme seg videre og avdekke mer av karakterens skjebne.


Slik er det lett å bli sittende flere timer, for så å «våkne» tilbake i virkeligheten.


Jade Empire byr på vakre og fargerike landskaper.Jade Empire byr på vakre og fargerike landskaper.


Den åpne og den lukkede hånd

«Jade Empire» er ikke det vanskeligste rollespillet i klassen, noe jeg synes er helt i orden. Har du spilt veldig mange spill i denne sjangeren er det mulig du Jade Empire litt for lett og kort. For min del er dette en akkurat passe stor dose eventyr.

Underveis har du valget mellom to moralske retninger:

De to, «den åpne hånd» og «den lukkede knyttneve», er sammenlignbart med moralsystemene i «Fable» og «Knights of The Old Republic».

Skulle du bli fort ferdig med spillet er det alltids en mulighet å velge den andre retningen og dermed oppleve spillet på nytt med nye muligheter og utfordringer.

Du får oppleve magi og kampsport.Du får oppleve magi og kampsport.


Konklusjon

Jeg hadde høye forventninger til dette spillet, og de aller fleste ble innfridd. Som nevnt er det en liten skuffelse at kampene er såpass endimensjonale.

Alikevel blir man lett hektet i historien og fristet til å vende tilbake til BioWares versjon av gamle Kina.

De fleste som liker eventyr bør finne mange timers god underholdning i «Jade Empire». Microsoft har en nok en vinner her!

Spillfakta


Les flere anmeldelser av «Jade Empire»

FAQ/Koder

Mer i Nesteklikk:


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus