Meny

Mistet data om 600.000 ansatte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mediegiganten Time Warner har mistet magnetbånd med personlig informasjon om 600.000 arbeidstakere.

Magnetbånd med data om 600.000 Time Warner-ansatte er borte.Magnetbånd med data om 600.000 Time Warner-ansatte er borte.

Den kjøleskapsstore containeren inneholdt magnetbånd med personlig informasjon om 600.000 nåværende og tidligere ansatte.

Containeren forsvant i mars, på vei til en datalagringsfasilitet.

Tapene inneholdt navn og personnummer og andre data på mediegigantens 85.000 nåværende ansatte, såvel som på tidligere ansatte helt tilbake til 1986.

De inneholder ikke data om kunder.

Slike data er blitt rene gullgruver for kriminelle, og er blitt en ny trend i USA.


Identitetstyveri er en voksende geskjeft, og Internett er blitt et gedigent svart marked for personnumre, kredittkortnumre og førerkortnumre.

Hvert slikt dataelement kan gi så mye som $100 dollar på den elektroniske motorveien, ifølge eksperter Wall Street Journal refererer.

Tyveriet av en container full av personlige data viser at tradisjonelle metoder kan benyttes også for å skaffe til veie store mengder elektronisk informasjon. Vanligvis tenker man seg jo avanserte hackere som bryter seg inn i datasystemer for å skaffe seg tilgang på dataelementene.

Det var datalagringsanstalten Iron Mountain Inc. som mistet containeren. Det er fjerde gang i år at selskapet mister taper som skal leveres til anlegget.

I desember mistet Bank of America taper med kredittkortinformasjon om 1,2 millioner statsansatte på vei til fjellanlegget.

Politiet holder muligheten for at tapene rett og slett har falt ut av bilen åpen. Ingenting tyder på at kredittkortinformasjonen fra desember er misbrukt foreløpig.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus