Meny

Slapp løs Tiger på kundene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple slapp Tiger løs på kundene sine i forrige uke, mens toppsjefen selv nøyer seg med å denge løs på en kritisk forfatter. Dette og mer i teknoklikk.

Apple slapp løs Tiger i San Francisco.Apple slapp løs Tiger i San Francisco.

Ukens teknoklikk starter i fastlands-Norge.

For Kåre Valebrokk og Georg Bernander trodde de hadde konsesjonen for digitalt bakkenett i boks nå. Det eneste deres våpendragere i det felleseide selskapet Norges Televisjon (NTV) var bekymret for var lengden på konsesjonen. 12 år var lite, så de ba om 15.

Det krevde en ny utlysning, og NTV håpet nok i det lengste at de også i den nye runden skulle være eneste søker.

Men nå har Telenor funnet ut at det likevel er interessant å bygge digitalt bakkenett for tv-sendinger. Derfor legger selskapet nå inn søknad om å få konsesjonen.

Hadde det ikke vært for at 12 år ble for lite, hadde ikke Telenor vært på banen.

Telenor var med i diskusjonene om dannelsen av NTV i sin tid, men trakk seg fra samarbeidet fordi de ikke syntes det virket interessant nok.

Nå har altså pipen fått en annen lyd.

Spørsmålet er om dette vil forlenge Norges u-landsstatus hva gjelder digitale TV-sendinger ytterligere, eller kanskje gjøre hele det landbaserte nettet uinteressant.

Lurer på hvem som har mest å vinne på det, forresten?


(Det gjør Bernander også.)

Apple slapp løs Tiger


Apple slapp «Tiger» løs på sine kunder i slutten av forrige uke. Tigers egentlige navn er Mac OS X versjon 10.4, og inneholder mer enn 200 nye funksjoner. Med Spotlight går det raskt å finne filer, e-postmeldinger og bilder. Dashboard inneholder det som kalles widgeter (miniprogrammer) og lar deg sjekke aksjekurser, finne telefonnumre eller finne ut hva som skjer med været. Kaster du bort tid på å utføre repeterende oppgaver manuelt, kan du automatisere dem med Automator.

Apple jager forfatter


En kritisk biografi om Steve Jobs får ufrivillig super-PR fra Apple selv.

Snart kommer en uautorisert biografi om Steve Jobs, Apples toppsjef, som bærer den tvetydige tittelen «iCon: Steve Jobs, The Greatest Second Act in the History of Business».

Slik iCon er skrevet, kan det handle om et ikon. Men leser du det som «I con» får det en annen betydning, nemlig «Jeg svindler».

Apple liker nok ikke at denne boken utgis, noe de har gitt uttrykk for ved å kaste ut alle bøker fra forlaget fra alle Apple-butikker.

For forlaget og forfatterne er det en ønskedrøm. Boken får nå enorm publisitet som følge av utkastelsen, påpeker blant andre International Herald Tribune.

Skrivefeil åpner bakdør i PCen din


Har du problemer med å stokke bokstavene på tastaturet, kan du få ubudne gjester på besøk i PCen.

Hackere har satt opp ondsinnede nettsider som infiserer PCen din dersom du taster feil når du skriver inn navnet på populære søkemotorer, som Google.

Et slikt nettsted er googkle.com . Med k og l ved siden av hverandre på tastaturet er det fort gjort å legge inn en k for mye. I følge The Register åpner dette nettstedet en rekke vinduer på PCen som alle fører til andre nettsteder med ondsinnede skript. Sikkerhetsselskapet F-Secures råd er å holde nettleseren din ajour med de siste sikkerhetsoppdateringene samt å praktisere touch-metoden.

Større fart, samme pris


NextGenTel øker de mest populære hastighetene i privatmarkedet fra og med i dag, men lar prisene stå. - Hastighetsøkningene som lanseres i dag er de kraftigste vi har gjort noensinne, sier informasjons- og markedsdirektør Morten Ågnes i NextGenTel.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus