ORANSJE

Det er ikke noe ondt i ORANSJE. Det er bare det at den er totalt blottet for selvinnsikt. Le av den eller med den. Den bryr seg ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


ORANSJE er full av energi og ser så psykedelisk ut at du bare kan la ecstacyen ligge.ORANSJE er full av energi og ser så psykedelisk ut at du bare kan la ecstacyen ligge.

Lurer du på hvem som sitter hjemme på hybelen og ser filmer der færre enn fem overlever?

Det er ORANSJE.


Lurer du på hvem som spør hvordan du vil ha eggene dine, stekt eller befruktet?

Fortsatt ORANSJE.


Lurer du hvem som prikker deg på skulderen slik at du snur deg, og så er det ingen der?

Jepp. ORANSJE igjen.


ORANSJE får meg i godt humør. IKKE fordi fargen er så spesielt fin. For det er den ikke. ORANSJE får meg i godt humør fordi jeg aldri vet hva den kan finne på. Den får meg rett og slett til å le. Og jeg ler like mye av den, som med den.

Gi ORANSJE et snev

av oppmerksomhet, og den oppfører seg som en klovn. ORANSJE strekker ut tungen, raper høyt, hopper og spretter, tuller og tøyser i den tro at den er fryktelig morsom. Noen ganger er den det. Noen ganger ikke.

Det er jo ikke noe ondt i ORANSJE. Det er bare det at den ikke kjenner sin besøkelsestid. Den hopper uti det, med alt den har. Totalt blottet for selvinnsikt. Og det er derfor jeg ler. Jeg ler mens jeg rister på hodet og mumler et stille «at det går an».

Du kan anklage ORANSJE for å være både plump og harry. Sannheten er at den ikke bryr seg.

For om ORANSJE skulle falle

, reiser den seg opp igjen med en gang. Akkurat som Jan Petersen sa det etter fiaskovalget i 1997. Men Jan Petersen er ikke ORANSJE. Selvsagt ikke. Han er BLÅ.

Fra her jeg sitter ser jeg tre ting som er ORANSJE. Det ene er rester av en tomatsuppe jeg spiste til lunsj. Det andre er en lampe. Det tredje er baksiden av en tegneserie.

Og fra før av

vet vi at både appelsiner, redningsvester, veiarbeidsskilt og tippeligaens dårligste lag er ORANSJE.

På mange språk er ORANSJE også en frukt. Uten at jeg skal si det for sikkert tror jeg ikke det samme er tilfelle for andre farger. RØD er for eksempel ikke et annet ord for rips. Og agurk heter ikke GRØNN, selv om den har samme farge.

I mitt tidligere nevnte Atlas

er landet Burkina Faso markert med ORANSJE. Og om Burkina Faso vet jeg litt av hvert som jeg ikke klarer å holde inne, nå når sjansen byr seg.

For eksempel vet jeg at Burkina Faso tidligere het Øvre Volta. Og selv om det høres ut som et sted som kunne ha ligget på Sunnmøre, ligger det altså i Afrika, litt overfor Ghana (BRUN ) og Elfenbenskysten (GRÅ).

Hovedstaden i Burkina Faso heter Ouagadougou.

Jeg kan stave det helt uten å slå opp i oppslagsverk. Det er fordi det er så rart og så vanskelig at jeg har lært meg å skrive det riktig. Jeg lærte det en dag jeg var tolv og hadde for mye tid.

OUAGADOUGOU.

Nå skriver jeg det i blinde: OUAFADOUFOI.

Nei.

En gang til: OUAFEADOIGO.

Nei, dårligere nå.

Ikke et vondt ord om Burkina Faso. Men jeg synes godt at de kunne ha byttet navn på hovedstaden når de først var i gang.


ORANSJE får terningkast 4 (svak)

Fakta om ORANSJE

Oransje

er en farge som inngår i fargespekteret. Den oransje delen av spekteret regnes omtrent fra 600 til 660 nanometer. I estetikken regnes oransje til de varme fargene.
Kilde: Wikipedia

Personvernpolicy