Windows skal sladre om alt du gjør

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bill Gates vil vite hva du chattet om da PCen kræsjet, og Apple vil at du skal begynne å betale dem for musikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syns du denne mannen bør få vite hva du chatter om?Syns du denne mannen bør få vite hva du chatter om?

Dersom Bill Gates får viljen sin, skal Windows i fremtiden sladre om det var en pornovideo eller en videokonferanse som kræsjet PC'en din.

Du har sikkert lagt merke til at når et program i Windows kræsjer, spør programmet om det skal si fra til Microsoft om denne feilen. Dersom du sier ja, oversendes det en melding som inneholder visse data fra programmet som kræsjet. Dette skjer anonymt, og det er vel sjelden svært sensitive data det dreier seg om heller.

Dette kan snart endre seg.

Ifølge digi.no ønsker Bill Gates seg en slags «svart boks» som lar IT-sjefen eller Microsoft få adgang til informasjon om systemstatus på kræsjtidspunktet. Dette vil inkludere innholdet i personlige dokumenter og chat-samtaler.

iTunes på norsk


Apple skal endelig lansere iTunes på norsk , ryktes det blant annet fra Dagbladet. Det er ikke det at det har vært spesielt vanskelig å komme frem til en avtale med norske rettighetshavere (representert av TONO) som har vært problemet. Snarere at Apple ikke har hatt tid til å gjøre jobben.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men nå er avtalen på plass, og før du vet ordet av det vil du kunne bruke iTunes til å finne både Finn Kalvik, A-ha, Erik Bye og Sputnik.


Fotoboksvarsler


Blant andre viktige teknologiske fremskritt den siste uken, merker vi oss fotoboksvarsleren Road Angel, omtalt i blant annet Dagbladet. Den britiske oppfinnelsen vet hvor alle fotobokser er, og varsler deg i god tid før du kommer til dem slik at du kan sette ned farten.

Vi som har dårlig tid kunne vel kanskje tenke oss mer enn som så. Hva med en boks som sørger for at fotoboksen ikke oppdager hvor fort vi kjører? Eller en boks som blender fotoboksen med et kraftig lysblink i samme øyeblikk den tar bilde? Eller ganske enkelt usynlighetsmaling?

Flere gode forslag? Irritert på Bill Gates? Frustrert over Apple? Ikke brenn inne med det. Ta det ut her. Klikk på kommentarknappen.