Åpen for alle - alltid

Om Absurdgalleriet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med 100 Absurdgallerier bak seg er det kanskje på tide å si noen ord ...

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverre får endelig hilse på en tapir ...Sverre får endelig hilse på en tapir ...Da Absurdgalleriet startet opp sommeren 2001 var det først og fremst for å ha et sted å publisere noen idéer jeg hadde kommet på en natt jeg ikke fikk sove.

I dag, fire år senere, har det blitt 100 gallerier, 700 tegninger, 43 elefanter, 26 tapirer og plenty av giraffer, marsvin, ordspill og mer eller mindre absurde situasjoner.

I løpet av denne tiden har det også kommet inn mange mail fra brukerne av Startsiden. Da er det gjerne enkelte spørsmål som går igjen, som jeg tenkte å svare på her:

Hvordan får du idéene?


De fleste idéene til Absurdgalleriet kommer når jeg er sammen med venner, eller slapper av på badet, bussen eller i senga. På nattbordet mitt har jeg en notatbok som ofte blir brukt. Det er ikke alltid jeg husker at jeg har tegnet ned noe der i løpet av natten. Og det er heller ikke alltid jeg skjønner hva i alle dager jeg har prøvd å få fram heller. Men som regel slår jeg meg til ro med at noen andre kanskje får noe ut av dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva slags program bruker du?


Alle tegningene starter som en tusjtegning. Så scanner jeg tegningen og fortsetter å bearbeide den i Photoshop. Her legger jeg på detaljer og farger ved hjelp av et digitalt tegnebord.

Bruker du alle forslagene du får inn?

Det får jeg dessverre ikke gjort. Det er flere grunner til det. Det er for eksempel ikke alt jeg får til å tegne (selv om jeg har begynt å bli ganske dreven på giraffer og elefanter). Men selv om ikke idéene alltid blir brukt, er de med på å inspirere og gi lyst til å fortsette.

Har du en favoritt-tegning?

Jeg har ingen soleklare favoritter av de tegningene jeg har laget til nå. Noen ganger synes jeg at idéen er god, men at tegninger kanskje ikke var verdens beste. Andre ganger synes jeg tegningen var fin, men idéen bare sånn passe. Men noen ganger er jeg fornøyd med begge deler. Det galleriet jeg er mest fornøyd med er Absurdgalleri nummer 76.

Hvor mange Absurdgalleriet skal du lage?


Jeg kommer til å fortsette så lenge jeg har inspirasjon og brukerne sender inn tips.


Så til alle dere som sender inn tilbakemelding og forslag hver eneste uke sier jeg tusen takk!

Det hadde nok ikke blitt noe Absurdgalleri uten deres hjelp!