Kaiser Chiefs: «Employment»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyeste retro-hype fra England holder omtrent mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaiser Chiefs, «Employment»

(Polydor/Universal)

Seint 1970-talls engelsk punkrock og new wave synes å være en av de mest populære sjangrene for musikalsk inspirasjon nå om dagen.

I fjor sjarmerte Franz Ferdinand de aller fleste, mens 2005 foreløpig har vært forbeholdt band som Bloc Party og The Bravery (iallfall hvis vi skal tro den engelske musikkpressen).

Seneste skudd på stammen er en gjeng fra Leeds, som kanskje er mest kjent for å ha tatt bandnavnet sitt fra moderklubben til den gamle Leeds-helten Lucas Radebe. Nå skrives riktig nok klubbnavnet med z (Kaizer), men det trenger vi ikke henge oss noe særlig opp i...

Festivitas


I stedet kan vi fokusere på at Englands nye yndlinger til tider har levert et album de kan være riktig så stolte av!

«Employment» setter avgårde i et herlig og forrykende tempo, der bandet gir oss fire herlige eksempler («Everyday I Love You Less And Less», «I Predict A Riot», «Modern Way», «Na Na Na Na Naa») på hvordan denne musikkformen skal utøves.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er energisk, drivende, kompakt, fengende og melodiøs partyrock som setter deg i meget god stemning.


Men akkurat da man trodde Kaiser Chiefs var i ferd med å gi ut ett av årets bedre album, gir de oss den sedvanlige og urutinerte krasjlandingen i form av den grusomt kjedelige britpoplåta «You Can Have It All».

Gjentakelser


Om det er stormannsgalskap eller bare ren skjær idioti skal vi ikke spekulere i her, men det er utrolig synd at bandet ikke klarer å holde seg innenfor de herlige rammene de starter albumet med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå henter de seg inn med et usannsynlig tøft refreng på «Oh My God», men etterhvert begynner man å legge merke til at bandet gjentar seg selv.

Det hele blir for stereotypt og låtene blir sydd etter den samme lesten gang på gang. Sånn sett kan man lett tro at albumet har langt færre låter enn det virkelig har, da sporene går over i hverandre uten å sette spesielt varige spor.

Fest og moro


Oppsummert har Kaiser Chiefs levert et album som lukter sommer og fest lang vei. Er du derimot hjemme i sofaen bør du vurdere å skru av (eller ned) halvveis ut i albumet.

Svak, men tidvis ganske så kul firer.

• Kaiser Chiefs kommer til Quart-festivalen i sommer.

Kaiser Chiefs: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser