Lider du av «infomania»?

Mail, telefoner og SMS kan være verre for konsentrasjonen enn marihuana.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjons-gal? (Foto: lazystudents.com)Informasjons-gal? (Foto: lazystudents.com)

Føler du noen ganger at arbeidsdagen forsvinner i et sammensurium av e-post, telefoner og tekstmeldinger? Ville du ha tatt en pause fra å lese denne artikkelen dersom du fikk en ny mail? Da er det mulig at du rett og slett er litt for hekta på informasjon, og det kan gjøre deg mindre intelligent.

En studie utført for datafirmaet Hewlett-Packard viser nemlig at arbeidere som blir distrahert av e-post og telefoner, opplever et fall i IQ-en som er dobbelt så alvorlig som hos mennesker som har røykt marihuana.

Undersøkelsen viste videre at flere og flere begynner å bli avhengig av e-post og sms. Hele 62% av de 1100 spurte sjekket jobb-mailen sin hjemme og i løpet av ferier.

Konklusjonen er at ny teknologi kan øke produktiviteten, men brukere må lære seg å slå av PC'en og telefonen innimellom slagene.

Mail, mail, mail


Studien, som ble utført av

Institute of Psychiatry ved King's College

i London, påviste at mer enn halvparten av arbeiderne alltid svarte på e-post «umiddelbart» eller så snart som mulig, selv om de holdt på med andre oppgaver. 21% måtte innrømme at de noen ganger avbrøt møter for å svare på mail.

Psykolog Dr. Glenn Wilson, som utførte undersøkelsen, sier

ifølge BBC

at såkalt «infomania» reduserer arbeidernes mentale skarphet.

Ifølge Wilson vil det å hele tiden avbryte oppgaver for å reagere på e-post eller tekstmeldinger, kunne ha samme virkning på konsentrasjonen som å miste nattesøvnen.

Les mer:


BBC: «Infomania» worse than marijuana


Institute of Psychiatry ved King's College


Personvernpolicy