Unngå fylleshopping og fyllenedlastning på nett

Før var det bare fylleringing. Nå har vi også fylleteksting, fylle-MMS-ing, fylleshopping og fyllenedlasting. De fylle fem, så og si.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En blond pike i gult på Grünerløkka.En blond pike i gult på Grünerløkka.

Det er ikke Elises feil at hun ikke vandrer omkring på Grünerløkka i en sjokkgul drakt lik den Uma Thurman bar i «Kill Bill». Likt mange andre moderne mennesker, erfarer hun hva et døgnåpent Internett og alltid tilgjengelige mobiltelefon tilfører av nye komplikasjoner for folk som er glad i et utagerende uteliv.


Fylleringing


Teknologien har lagt noen nye dimensjoner til det å drite seg ut i fylla. Før gjorde du det en mann må gjøre, gremmet deg over det noen dager, så forsvant det langsomt i glemselens tåke. (Med mindre du tok en «Pat O Brien», og la igjen en talebeskjed av ekstrem og eksplisitt seksuell karakter.)

Nå risikerer du at dine nattlige eskapader lever videre på nett, og som morsomheter som sendes fra mobil til mobil.

Fylleteksting


- Før pleide jeg bare å ringe gamlekjærester nattestid, sier «Petter». - Det var så sin sak, pinlig nok når jeg våknet neste morgen, men tross alt noe som bare levde videre i den fylleomtåkede hukommelsen min, og gamlekjæresten da, selvfølgelig.

- Nå er det verre. Jeg er blitt en fylletekster i tillegg. Når jeg våkner neste morgen leser jeg kopien av de «dype» tankene jeg valgte å dele med eksen. De virker sjelden like dype kl 13.45 søndag ettermiddag som kl 01:45 natt til søndag.

Fem råd mot fylle fem


Allerede for tre år siden, delte Elise Eriksen sine beste tips mot teknoblamering med Neste Klikks lesere. Her følger en liten oppdatering som tar høyde for at det ikke bare er det du gjør som betyr noe. At andre menneskers digitale kameraer ser hva du gjør betyr også ganske mye.

1. Se deg rundt før du kysser henne.

Er det noen som sitter klar til å knipse deg med mobilkamera og blogge det ut på nett på direkten? Er det noen grunn til at så ikke bør skje - for eksempel at ansiktet hennes ikke er det samme du pleier å våkne med hver morgen? Dropp i så fall kysset.

2. Unngå tekstmeldinger etter midnatt.

Selv om du tror du savner noen, trenger bekreftelse på at du er ok, eller bare føler trang til å vite at noen er våken er det sjelden en god idé å sende tekstmeldinger i fylla.

3. Ikke send kontrabeskjed dagen etter.

Dersom du skulle ha forbrutt deg mot forrige bud, ikke send kontrabeskjed. Det gjør bare vondt verre. Det du ikke innrømmer har ikke skjedd.

4. Unngå «lekne» MMS-meldinger etter kl 21.00.

Eller kanskje aller best: Unngå MMS-meldinger i det hele tatt.

5. Trekk ut kontakten på PC'en før du går.

Da er sjansen for at du involverer deg i fylleshopping på eBay og andre steder, fyllenedlasting av Sesam Stasjon-sangen, fylle-chatting, eller fylle-eposting mye mindre.

Fyllefotografering


At de fleste mobiltelefoner nå er utstyrt med digitalt kamera, skaper også nye utfordringer for den festglade.

Ledelsen i det mellomstore firmaet i IT-bransjen var på tur til CeBIT i Hannover. Kvelden endte på en tvilsom bar med svært lett påkledde damer. Vel tilbake i Norge handlet den første arbeidsdagen ikke om oppsummering av faglige inntrykk og presentasjon av nye avtaler gjort der nede. Nei, det handlet om skadekontroll for å finne ut hvem som hadde tatt bilder av hva, og sørge for at de ble slettet før de ble blogget ut på en anonym internettside.

En artist forteller til New York Post at han en gang sendte et mobilkamera rundt blant publikum, med en oppfordring om at de skulle ta bilder av hverandre.

Kameraet ble returnert til scenen mot slutten av kvelden. Det var fullt av bilder av fulle mennesker og diverse bilder av intime kroppsdeler.

Fylleshopping


Vanlige butikker stenger når barene fylles opp, og vil dessuten stort sett sørge for å kaste deg ut dersom du kommer ravende inn med kredittkortet ditt klar til fylleshopping.

Men Internett er ikke utstyrt med promillekontroll. Ikke ennå.

Neste Klikks Elise Nyborg Eriksen, forteller om da hun la inn bud på en sjokkgul «Kill Bill»-drakt på eBay.

- Etter en halv flaske hvitvin, logget jeg meg på eBay og la inn bud på en original Puma «Kill Bill»-drakt. Jeg tenkte at det hadde vært kult å vandre rundt på Grünerløkka i den. Men det var godt at jeg ikke fikk den, for å si det sånn.

En venn av henne skulle kjøpe en ny harddisk nattestid. I feltet for antall kom det en null for mange, så plutselig hadde han bestilt 10 disker i stedet for 1.


Fyllenedlasting


En annen fristelse som kan være vanskelig å motstå er å unngå og laste ned pornografisk materiale når du slukøret kommer alene hjem etter en fuktig aften. Neste dag oppdager du at du er blitt medlem i hardcoresexmovies.com, gratis, bortsett fra $19.95 hver måned.

Andre slukker sorgen med musikk. En annen new yorker intervjuet i «The Post» sier at han våknet og fant tittelsporet til «Sesam Stasjon» pent lastet ned sammen med noen låter fra «Minor Threat».

Fyll opp


Har du noen gode historier om pinlige opplevelser du vil dele med leserne? Klikk på kommentarknappen under, og fyr løs.Personvernpolicy