Skokjede «på hæla» etter datatyveri

Artikkelen fortsetter under annonsen

1,4 millioner skokjøpere er blitt frastjålet kredittkortdata. Du kan være en av dem. Dette og mer i teknoklikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skokjede - helt på hælaSkokjede - helt på hæla

Har du vært i USA i vinter? Kjøpte du sko? Finn fram kassalappen og sjekk om det var

kjeden DSW Shoe Warehouse

du var innom. I såfall kan dine kredittkortdata være på avveie.

Kredittkortdata på mer enn 1,4 millioner kunder som har handlet i 108 butikker i 25 stater er stjålet fra skokjeden, skriver blant andre BetaNews.

I mellomtiden jobber LexisNexis febrilsk med å informere de 311.000 som har fått sitt personnummer på avveie etter et innbrudd i dette selskapets datasystemer.


Internettelefoni er populært.

Men helt gratis er det sjelden, selv om det er betydelig rimeligere enn fasttelefon, alt avhengig av hvilken leverandør du velger deg.

Billigst av dem alle er antagelig Skype. Med programvaren fra selskapet kan du ved hjelp av en mikrofon og hodetelefoner ringe hvem som helst som også har den samme programvaren installert.

Det er gratis, så lenge du ikke ringer til landfaste telefoner eller mobiltelefoner. Og ringer du til en fasttelefon i for eksempel USA, koster det mindre enn en lokalsamtale i Norge pr minutt.

Ulempen med Skype er at du kan ringe hvem som helst, med eller uten Skype, men hvem som helst kan ikke ringe deg.

Nå er dette løst i en del land, ved betaltjenesten SkypeIn. Den gir deg et nummer som kan ringes fra ordinære telefoner.

Men tjenesten er ikke tilgjengelig i Norge enda.

Sikkert litt urettferdig, for når det nå er blitt lastet ned 100 millioner kopier av Skype, og selskapet feirer det med brask og bram og et par nye tjenester, så er det min gjetning at en uforholdsmessig stor andel av disse nedlastningene er gjort av norske nordmenn.

Eller hva, Skype?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske

Opera Software har lansert

versjon 8 av sin nettleser.

Den nye versjonen er raskere, og det er lagt inn en del interessante nye sikkerhetsrelaterte funksjoner beregnet blant annet på såkalt "phishing" (som er når du får en epost som ser ut som den kommer fra banken eller kredittkortselskapet ditt og den ber deg om navn, kontonummer og PIN-kode. IKKE gå i den fella.)

Spennende er også stemmenavigering av Opera. Du kan fortelle den hva den skal gjøre, og også få opplest tekst.

Opera ligger og vipper mellom 1 og 2 prosent hva gjelder markedsandeler. De to største konkurrentene er Firefox og Internet Explorer.