Åpen for alle - alltid

Barneaksjonen starter i dag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den landsomfattende barneaksjonen starter i dag, og Forsvaret stiller med 5000 soldater til rådighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag 21. april går startskuddet for SOS-barnebyers landsomfattende Barneaksjon 2005, med 10.000 bøssebærere i aksjon over hele landet. Forsvaret stiller 5000 soldater til innsats i landsdugnaden for barn i Somalia og tsunamirammede områder.

Gjennom årets Soldataksjon blir Forsvaret en del av Barneaksjonen, som nå mobiliserer landets soldater til Operasjon barneby - en massiv dugnad for foreldreløse barn.

I år ønsker Barneaksjonen å finansiere en omfattende satsing for å hjelpe foreldreløse barn i Somalia, hvor SOS-barnebyer har vært tilstede siden 1983.

I dag er Somalia det tredje fattigste landet i verden. Nesten halvparten av befolkningen er under 45 år og 60 prosent kan verken skrive eller lese.


SOS-barnebyer vil bygge en ny SOS-barneby, barnehage, sosialsenter og medisinsk senter i Hargeysa, nord i landet.

Fra før av har organisasjonen blant annet en barneby i Mogadishu, hvor 140 barn og unge har sitt hjem. Det drives også SOS-barnehage, førskoler, grunnskoler, videregående skole og yrkesopplæring. Mer enn 300 000 mennesker får årlig hjelp gjennom SOS-sosialsenter og medisinske senter i Somalia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets aksjon vil også gi midler til å styrke organisasjonens langsiktige arbeid for foreldreløse barn etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia.


- Det er fantastisk å se hvordan frivillige over hele landet stiller opp for å gi foreldreløse barn et nytt hjem. Vi er også svært takknemlige for at soldatene og Forsvaret bidrar så sterkt til at denne dugnaden blir en suksess, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer.

Barneaksjonen 2005

Barneaksjonen 2005 er i år lagt til 21. - 23. april. I løpet av disse dagene vil 20 000 bøssebærere besøke husstander, stå på kjøpesentre og torg i 180 av landets kommuner.

* Bli nettbøssebærer:

Klikk her


Om SOS-barnebyer

SOS-barnebyer gir foreldreløse og forsømte barn en familie og et trygt hjem, hjelper dem til å skape sin egen fremtid og tar del i utviklingen av deres lokalsamfunn. Organisasjonen er politisk og religiøst nøytral, og arbeider uavhengig av nasjonalitet, kultur og religion.

SOS-barnebyer har i dag nær 1700 prosjekter i 132 land over hele verden. 57 800 barn og unge har sitt hjem i en barneby eller et ungdomshus, og 134 100 går i SOS-barnehager, skoler og yrkesopplæringssentre. Nær 700 000 barn og deres familier får daglig hjelp gjennom SOS-barnebyers arbeid.