Willys voldsomme virtuelle verden

Neste Klikk presenterer utvalgte blogger. I dag: blog.willy.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På vei mot fred i Midt-Østen? (Klikk for større bilde)På vei mot fred i Midt-Østen? (Klikk for større bilde)

Willy Gjøsund tipset om sin kandidat til Dagens blogg, og gjorde samtidig oppmerksom på at hva vi måtte mene om den ikke betyr noe:

(...) Nå betyr det jo ikke all verden hva du eller andre mener; - er man hekta på en sak eller ser ting andre ikke gjør, preller det lett av at en milliard eller seks er uenig :-) Eller enig. Upretensiøst nok, min egen blogg: http://blog.willy.no/

Vi besøker derfor Willys blogg i trygg forvissning om at vi kan mene hva vi vil.

Ankomsthallen i blog.willy.no er sterkt overmøblert. Den forteller om at her bor en som har mye han skal ha sagt, og som syns det er vanskelig å prioritere det ene kraftbudskapet foran det andre.

Bloggeren er opptatt av konflikten mellom kristne og muslimer, og åpenbart opprørt over medienes mangelfulle dekning av begivenhetene. Dette er et gjenkjennbart scenario. Medias manglende fokus på genuint "viktige ting" gjør tenkende mennesker forbannet og fortvilet. Denne mediale ignoransen er antagelig den viktigste gjødselen for den blomstrende "femte statsmakt", bloggosfæren.

Slik sett er Willy en klassisk blogger, samfunnsorientert og forbannet, reflekterende og søkende - langt utover de brede medienes dekningsområde.

Som svært mange bloggere i den vestlige verden er han spesielt opptatt av islamskfundert terrorisme. Innholdet er ifølge underteksten på forsiden:

Blogg:

blog.willy.no

Blogger:

Willy Gjøsund

URL:

blog.willy.no

Willy GjøsundWilly Gjøsund

"Blant annet om løgner, fortielse, desinformasjon og politisk ubalanse i media, spesielt i dekningen av Midtøsten-konflikten. Bloggen setter også søkelyset på islamsk terrorisme på en noe annen måte enn det som er 'politisk korrekt' i dag."


Gjennom bloggen gjenoppretter Willy formodentlig litt av den skjeve balansen han opplever i medienes dekning av Midt-Østen-konflikten. Han har blant annet satt seg fôre å notere angrep på israelere.

"Hendelsene blir stort sett gjennomført ignorert i norske media. Det er ikke så interessant og viktig for nordmenn å lese om israelere som plages som når palestinske terrorister anholdes. Egentlig er det ikke nødvendig for oss å vite det i det hele tatt. Vi skal ha et bilde av at palestinerne blir trakassert og plaget av slemme israelere.

Takk for Internett. Når norske media unnlater å fortelle sannheten, har man et alternativ. Man kan selv enkelt oppsøke sannheten. Så flott."

Mange vil være uenig med Willy, andre vil være hjertens enig. De færreste vil gå videre uten å være berørt, og kanskje opprørt. Grunnlaget for suksess i bloggverdenen er ofte ektefølt entusiasme og engasjement, det smitter.

Fra den redigerende makt i den fjerde statsmakt er det blitt ytret ønske om at leserne skal "elske oss, eller hate oss, det spiller ingen rolle så lenge de ikke ignorerer oss". Dette tipper vi er en tese som ligger Willy Gjøsunds hjerte nær.

Juryen uttaler om blog.willy.no: Hvis han hadde ryddet opp i kaoset på forsiden, ville han fått en femmer. Nå holder det bare til terningkast fire.

Dagens blogg


I "Dagens blogg" presenterer vi utvalgte blogger. Vi velger blogger som er skrevet i et av de skandinaviske språkene, eller engelsk. Tidligere omtalt:

Tips oss gjerne om blogger du syns bør være dagens blogg, enten det er din egen eller noen av dine favoritter.

Tidligere artikler i serien Norskbloggen finner du på www.nesteklikk.no/norskbloggen.

Vil du bli en blogger selv?


På Startsidens ABCblogg kan du raskt få din egen blogg.


Personvernpolicy