INDIGO

I dag handler det om en av fargenes store mysterier, INDIGO. Men har den livets rett som egen farge, eller passer den best i søppelkassen i Regnbuebyen?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


INDIGO INDIGO. Hadde det ikke vært for at den var med i regnbuen, er det meget mulig at jeg bare hadde hoppet over INDIGO og startet rett på svart.INDIGO INDIGO. Hadde det ikke vært for at den var med i regnbuen, er det meget mulig at jeg bare hadde hoppet over INDIGO og startet rett på svart.

«Se min kjole, den er indigo som ...»

Ja, hva i alle dager er det som er INDIGO?

Kom med én ting som er INDIGO. Bare én. Kommer du med noe RØDT , eller noe som er på grensen mot LILLA?

Jeg spør ikke

for å gjøre meg interessant. Jeg spør fordi jeg ikke vet. Og dermed blir det også fånyttes for meg å si hva som karakteriserer denne fargen. Hvordan den oppfører seg på fest, for eksempel. Eller om den er glad i bøker og mat.

Det eneste jeg forbinder

med INDIGO er en fyr med samme navn fra Barne-TV. Han var venn med Gullars og bodde i en søppelbøtte i Regnbuebyen. INDIGO hadde flosshatt og skjegg, husker jeg. Og så var han visst temmelig glad i dikt og rim. Men om dette gjelder for all INDIGO tør jeg ikke si for sikkert.

Dermed er jeg like blank,

og jeg ser ingen annen utvei enn å ta kontakt med ei venninne med synestesi. Synestesi vil si at man assosierer alt med farger, noe som passer meg perfekt. Derfor sender jeg venninna mi en mail og ber om å få en liste over hva som er INDIGO. Sånn.

Mens jeg venter på svaret, sjekker jeg en fargebase slik at jeg skal vite hvilken farge jeg egentlig snakker om. Så langt har jeg jo bare snakket rundt grøten.

Akkurat ja

. Ser man det. Så det er slik du ser ut, INDIGO. Du er ikke helt slik jeg hadde forestilt meg. Jeg ser nå at du er hva jeg kaller for LILLA . Og LILLA har jeg kommentert før. Det vanker ingen ekstrapoeng ved å kle seg ut som samme farge, og så bare kalle seg for noe annet.

Det blir som om GUL dukker opp i en litt mørkere variant en dag og sier «nei, nå skal jeg ikke lenger kalles GUL, heretter vil jeg være GLØ». Slikt går jo ikke an. Det blir så klart bare tull.

INDIGO INDIGO

. Det er ikke deg som farge jeg reagerer på. For du er jo ikke stygg.
Det er bare det at du er så innmari unødvendig. Å putte en farge inn mellom BLÅ og LILLA blir omtrent som å putte en ny farge inn mellom RØD og ORANSJE.

Fingeren i jorda. Eneste grunnen til at du eksisterer er at man ønsket å lage et ord av fargene i regnbuen som skulle være enkelt å huske. Man trengte en I i ordet ROGGBIF. Jeg er nesten så sikker at jeg blir usikker.


Nå har jeg forresten

fått svar fra venninna mi. Hun med synestesi. Jeg ba henne om å fortelle hva som er INDIGO. Det har hun gjort.

Derfor avslutter jeg der jeg begynte. Med sangen «Se min kjole».

«Se min kjole, den er INDIGO som tirsdag, november, bokstaven B, Thomas Dybdahl, Alf Bjerckes skolemaleskrin, 2. nyttårsdag og tallet 5» ...


Men noe terningkast får du ikke

Fakta om INDIGO

Indigo

er en farge som inngår i fargespekteret. Indigo regnes mellom 440 og 420 nanometre, noe som plasserer den mellom blå og fiolett. Lik oransje og fiolett har fargen fått navn fra et objekt i naturen, planten indigo - som en gang ble brukt til å farge klær. Det var Isaac Newton som ga navnet til indigo da han delte inn det optiske spekteret. Flere forskere mener imidlertid at indigo ikke skal regnes som en egen farge.
Kilde: Wikipedia

Personvernpolicy