Ble nummer åtte, tok sølv

Kreativt anvendt matematikk ga norsk sølvmedalje til tross for at vi ble slått av både svenskene og seks andre lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

C++ i praksis: 3 glade vinnere, ved 4 av dem, fikk delt 2. premie etter en 8. plass i programmering.C++ i praksis: 3 glade vinnere, ved 4 av dem, fikk delt 2. premie etter en 8. plass i programmering.

3 norske studenter fikk 2. premie for en 8. plass de måtte dele med en 3-hodet svensk apekatt.

Det går for seg i Kina.

Det var tre studenter fra NTNU, Øivind Grotmol, Erling Ellingsen og Børge Mikkelsen, som fikk sølvmedaljer for sin innsats under verdensmesterskapet i programmering, som ble avholdt i Shanghai i Kina.

Team /dev/duff, som laget kaller seg, kom på åttende plass i konkurransen, der 78 lag fra universiteter over hele verden deltok.

I en pressemelding forklarer IBM hvordan det henger sammen at et lag som kommer på åttende plass får sølvmedalje:

Team /dev/duff klarte å løse seks av de åtte oppgavene som ble gitt og delte dermed sølvmedaljen med det svenske laget «Three-headed monkey» som kom på syvende plass på grunn av mindre anvendt tid.

Det ble delt ut gullmeldaljer til de tre første, sølvmedaljer til de tre neste og bronse til de tre etterfølgende på resultatlisten, som ble toppet av et lag fra arrangørene, Shanghai Jiaotong University.

Neste Klikks matematikkredaksjon jobber videre med å analysere dette budskapet, og er blitt bedt spesielt om å forklare hvordan nummer syv og åtte får sølv til tross for at det bare er fire, fem og seks som egentlig skal ha det.

Årsaken kan ha vært at man fikk plusspoeng for å programmere i C++. Alternativt fikk man dopingtrekk for programmering med Java. Eller så henger det rett og slett sammen med kommunist-Kinas «her er alle like, men noen, særlig rike skandinaver, er likere enn andre, og man fornærmer i alle fall ikke distingverte gjester»-filosofi.

Lurer du på hvordan du selv ville klart oppgavene? Finaleoppgavene kan lastes ned som PDF.

Hvem vet, kanskje de gir deg en sølvmedalje også?


Personvernpolicy