Nordmenn mest glad i meegos

Microsofts MSN Messenger er blitt så populær at folk i dag bare avtaler å «møtes på MSN». Neste Klikk møtte portalsjef i MSN, Helge Birkelund, i forbindelse med lanseringen av MSN 7. På MSN. Selvfølge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyslugg á kr 15,-

Paal L:

Hva er de største nyhetene i MSN 7.0?

Helge B:

Det er jo mange spennende nyheter med MSN 7 som er verdt noen ord, men spesielt er det lyd- og bildeopplevelser som gjør at man får flyttet kommunikasjonen ennå tettere blant folk, enten det er bestemødre som holder kontakt med barnebarn som studerer i Australia, eller venner som viser fram de nye klærne sine.

Ellers så er det blitt ganske populært å laste ned såkalte meegos - som bildet jeg har med han lysluggen i hjørnet. Nordmenn er definitivt mest interessert i det sammenlignet med andre nordiske land.

Paal L:

Meegos koster penger, ikke sant?

Helge B:

Ja. 15 kroner per stykk

Paal L:

Så hvor mange meegos henter nordmenn sammenlignet med andre?

Norge prioritert

Helge Birkelund, portalsjef i MSN.Helge Birkelund, portalsjef i MSN.

Norge er et av 16 land som er med i første bølge av MSN Messengers nye versjon hvor du kan drive chatting med levende lyd og video.

- Norge er prioritert fordi vi på kort tid har fått svært mange brukere av MSN Messenger her i landet, og fordi nordmenn er teknologisk sofistikerte i sitt forhold til å utvikle nye måter å kommunisere med venner og kjente på, sier Helge Birkelund, portalsjef i MSN Norge (bildet).

I Norge har MSN mer enn en million brukere. Globalt er det mer enn 155 millioner mennesker som bruker MSN Messenger hver måned, og de sender 2,5 milliarder meldinger hver dag.

Sammen med MSN Messenger 7.0 lanseres også en ny utvidet MSN Spaces. Produktene spiller på lag, og "gir en mer fullstendig opplevelse av å være online gjennom øyeblikkelige beskjeder, blogging, musikklister og bilder", som det heter fra MSN.

Helge B:

Prosentfordelingen er noe sånt som Finland 25%, Norge 35% Danmark 15% og Sverige 15%. Resten er fordelt på andre land tilknyttet MSN her i nord, som Baltikum, Polen og Island. Så langt er det ca 3.000 som kjøper en meego hver dag, men igjen, det er for tidlig å melde noe sitatvennlig på det, utover at meegos er veldig populært i Norge sammenlignet med andre nordiske land.

Helge B:

Deling av bilder er også en ganske stiling funksjon synes jeg. (Helge inviterer deg til å starte MSN PhotoSwap. Vil du Godta (Alt+C) eller Avslå (Alt+D) invitasjonen?)

Paal L:

Er det i Norge eller på verdensbasis det lastes ned 3.000 pr dag? (Du har godtatt invitasjonen til å starte MSN PhotoSwap.)

Helge B:

Norge. Men det er for tidlig å si om dette er en trend/dille akkurat nå, eller noe mer permanent.Paal L:

Er meegos det samme som dynamisk bilde? Kan du forklare hvordan det virker? Er det bare at det rører på seg?

Helge B:

Utgangspunktet er at brukere har et ønske om å knytte sterkere identitet i sitt liv på nett. De ønsker å lage egne hjem (Spaces) og de ønsker å vise en karikert utgave av seg selv, og de ønsker å vise om de er sinte, glade, triste - uttrykke følelsene gjennom en slik figur: Forvirret, glad, sint, trist, og så videre.Paal L:

Kan du styre kameraten i hjørnet sitt ansiktsuttrykk, altså? Hvordan?

Sliten jente-meego á kr 15,-Helge B:

Den blir lastet ned direkte til messengerklienten etter installasjon. Så kan man velge - mens man snakker sammen, form og reaksjon.Paal L:

Dette blir litt som Einstein, bikkja og bindersen i Office dette her da?Helge B:

Nja......her er det brukeren som uttrykker sin identitet

Spyende Meego á kr 15,-

Paal L:

Tror du det finnes en animert GIF som kan illustrere en artikkel noe sted? en som skifter slik som din venn der oppe?Helge B:

Det må jeg kunne klare å skaffe. De som lager dette sitter i Australia, så jeg må regne med litt tidsforskjell

Paal L:

Jeg tenkte å lage en sak om dette til i morgen.Helge B:

Jeg snakket nettopp med en av gutta i Australia, han kunne ordne det slik at jeg har det i morgen tidlig.

Paal L:

Flott. Veldig bra. Da lager jeg storyen til da.

MSN Messenger 7.0 og MSN Spaces


Du kan laste ned Messenger 7.0 fra http://messenger.msn.no. Den inkluderer:

  • PC - til - PC video-chat
  • Høyere kvalitet på lyd
  • Nye personlige muligheter, inkludert vink, dynamiske bilder til displayet og temagrupperinger
  • Dele bilder og vise slideshow til hverandre
  • En personlig melding ved siden Messenger navn og status

MSN Spaces integreres mot Messenger slik at du kan varsle kontaktene dine om at du har lagt ut nytt innhold på MSN Spaces med en lysende varsling i kontaktlisten. MSN Spaces fungerer som en dynamisk online utklippsbok der du kan lagre og blogger, fotoalbum, personlige musikk lister og mye mer.

Du finner MSN Spaces på http://spaces.msn.no.

Personvernpolicy