Pedofili-tiltalt underviser

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elevorganisasjonen reagerer sterkt på at en mann som er tiltalt for seksuelle overgrep fortsetter å undervise på Østfold-skole

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder i Elevorganisasjonen Halvard Hølleland er kritisk til avgjørelsen. (Foto: elev.no)Leder i Elevorganisasjonen Halvard Hølleland er kritisk til avgjørelsen. (Foto: elev.no)

I morgen starter saken mot en lærer fra Østfold som er tiltalt for seksuelle overgrep mot en jente under 14 år. Jenta er mannens stedatter og overgrepene skal, i følge siktelsen, ha foregått i løpet av en periode på seks år.

Tiltross for at skolen er kjent med tiltalen lar de mannen fortsette i jobben sin, melder NRK.

Per i dag er det nemlig slik at når en lærer er tiltalt for overgrep mot barn er det helt opp til den enkelte skole å vurdere om han skal kunne fortsette å undervise.

Elevorganisasjonen reagerer:

- Inntil dommen kommer burde han ha vært suspendert fra undervisningen, sier leder i Elevorganisasjonen Halvard Hølleland.

Nestleder i Utdanningsforbundet, Per Aahlin er også uenig i skolens avgjørelse.

- En lærer som er tiltalt bør ikke fortsette i en undervisningssituasjon. Men han må få ivaretatt sine rettigheter, slik at han er uskyldig til han er dømt, og dermed må skolen finne andre arbeidsoppgaver til han, eller gi permisjon, sier han til NRK.

Skoleledelsen står fast på at det ikke foreligger noe fare for elevene ved skolen.

- Det som ligger til grunn når han får fortsette å undervise er selvfølgelig elevenes trygghet og sikkerhet, sier direktør for opplæringsavdelinga i Østfold fylke, Egil Olsen.

NRK: Pedofili-tiltalt får fortsette i skolen


Elevorganisasjonen

Utdanningsforbundet


ABCStartsiden: Skole og utdanning