Cloroform: «Cracked Wide Open»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjør deg klar for Cloroform!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cloroform: «Cracked Wide Open»

(Kaaarec/Tuba)

Vi kan vel alle være enige i at John Erik Kaada er en oppfinnsom kar som har laget mye fin og velklingende musikk.

Før Kaada gikk solo, var han mest opptatt sammen med Børge Fjordheim og Øyvind Storesund i den noe særegne rytmetrioen Cloroform .

Dette er bandet som skal være sinnsvakt bra live, men uansett hvor mye jeg enn hør prøvd å lytte til musikken deres, har jeg frem til i dag som oftest måtte melde pass.

Det har rett og slett blitt for voldsomt og for mange ekstreme musikalske ideér på en gang!



Sammensurium


Nå foreligger derimot Stavanger-bandets sjette utgivelse, og selv om man ikke akkurat kan anklage gutta for idetørke, har de iallefall ryddet en smule opp i lydbildet sitt, og gjort seg langt mer tilgjengelig for publikum.

Musikken er fortsatt uhyre spesiell, og kan vel strengt tatt ikke sammenlignes med noe som helst annet.



Cloroform driver nemlig på med noe som ingen andre er i nærheten av, og er en slags merkelig hybrid bestående av heftig og rytmisk punk-aktig rock, dandert med aldeles strålende og hinsides henrivende melodilinjer!

Man vet aldri hvor man har denne gjengen, men man er simpelthen nødt til å falle for det sammensuriumet Cloroform har stelt i stand denne gangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boblende fantasi


Best er de på låter som rytmebomben «Public Pervert» (med genial skrike-vokal), funk-pop-punkete «Love You More», laidbacke Imaginary Girlfriend, den ekstremt catchy «Spend My Life» og den uhyre artige og lynhurtige «Broken».

Egentlig kunne man trukket frem de andre låtene på «Cracked Wide Open» også, for alle har de sine helt spesielle og iørefallende særegenheter.

Det som kjennetegner Cloroform i så måte er at hver eneste låt inneholder langt flere musikalske vendinger og krumspring enn de fleste andre musikere som regel makter å fylle et helt artistliv med.

Man kan bli anpusten av mindre, men heldigvis har det slått ut til det positive denne gangen. Det er som man kan merke at gutta har hatt det artig i studio, de synger langt bedre enn tidligere og låtene har generelt et utrolig smittende humør.

Sånn sett kan ikke dette bli annet enn en herlig femmer!

Cloroform: Hjemmeside

Mer i Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

Cloroform tilbake (01.09.2003)
Kaada - flink nerd! (25.02.2003)
Kaada/Patton: «Romances» (29.11.2004)
Cloroform - nå også for jenter! (08.04.2005)