Endelig får Charles sin Camilla

Kjærlighet med usedvanlige dårlige kår ruster heller ikke...

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: theage.com)(Foto: theage.com)

Prins Charles (56), som vi har lært å kjenne som både flåkjeftet, utilpass, sint og noe fraværende, fremstår som en ganske trygg noen-og-femti-åring når han nå er begynt å vise seg offentlig med sin kjære Camilla (57).

Deres dårlig tilslørte kjærlighet har vært medie-mat i årevis. Det er 35 år siden de for første gang var kjærester.

Unge, freidige Camilla gikk frem til prinsen og sa:

«Min oldemor var din tippoldefars elskerinne. Så hva gjør vi med det?».

Og slik gikk det altså til at historien gjentok seg.

Slottet syntes derimot ikke at Camilla var riktig parti for sin lovende prinse-pode. De ble gift på hver sin kant, og deretter skilt.

Mediemat gjennom 35 år


Vennskapet skal de ha beholdt hele tiden, selv om skriverier fra en sterk sensasjonlysten britisk presse mer enn antydet at paret hadde et forhold av utenomekteskapelig art.

Charles var gift med Diana. Kvinnen som fikk en hel verden i sin hule hånd. I etterkant er både skilsmissen og hennes følgende valg og bevegelser blitt erklært som en gedigen og velregissert mediestrategi for å forsterke Dianas navn og offentlige rolle - og dertil senke Charles. Noe som fungerte ganske bra.

I 1997 døde Diana i en tragisk bilulykke i Paris. Paret var da skilt, men i den massive sorgprosessen blant det britiske folk ble det legalt å glefse til Charles og Camilla. Prinsesse Diana kalte i sin tid Camilla for rottweileren.

Dermed kom de to sønnen til Diana og Charles i rampelyset, og fokuset på far og de to sønnene ble så sterk at Charles fikk i stand en avtale med britisk presse.

I hate that man


Og nettopp i forbindelse med britisk presse har Charles fremstått som en sær grinebiter, senest for to uker siden da han mumlet - uten å vite at alt han sa ble tatt opp - om hvor mye han hatet å snakke med dumme journalister.

Men det er tæl i Charles. Innad i Storbritannia har han i en årrekke kjempet for integrering av etniske grupper og arrangert, noe utradisjonelt til britisk royalitet å være, rockekonserter. Blandet seg i nasjonal politikk og fått svi for det, og ikke minst hatt et klart godt øye til den gifte kvinnen Camilla i alle disse årene. Han har aldri gjort det enkelt for seg selv.

Men nå fremstår Charles som en lun og god pappa med to delvis uregjerlige tenåringssønner. Og han er tilbake hos Camilla.

Begge er fri, og begge tydelig lykkeligere enn på flere år. Og historien som tok 35 år å ro i havn, ender forhåpentligvis godt.

Lørdag gifter de seg endelig, noe som etter fleres mening skulle skjedd da de møttes den gang da.

«The Duke of Edinburgh and I are very happy that the Prince of Wales and Mrs Parker Bowles are to marry,» sa dronningen i en pressemelding fra Buckingham Palace.

Det kongelige bryllupet vil finne sted lørdag 9. april på Windsor Guildhall.I følge Aftenposten er folk mer interesserte i å følge overføringen av det tradisjonsrike Grand National-løpet lørdag, enn å følge bryllupsseremonien.

Da prins Charles vandret ned langs kirkegulvet i St. Paul-katedralen i London for 24 år siden, med prinsesse Diana ved sin side, fulgte til sammenligning 750 millioner fjernsynsseere verden over seremonien.

Denne gangen er det litt mer dempet.

NRK sender direkte fra kl 15. lørdag:

Bryllupet kan du se mer om her:


Buckingham Palace

: Offisiell hjemmeside


BBC

: Charles and Camilla


Forholdet i bilder

: bbc News


Åsted for bryllupet:

Windsor GuildhallPersonvernpolicy