Åpen for alle - alltid

Slik blir du en mobilblogger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store og små begivenheter blogges best når det skjer. Bli en mobilblogger med bloggskolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store eller små begivenheter formidles best når det skjer. Bli en mobilblogger med Bloggskolen her i Neste Klikk.Store eller små begivenheter formidles best når det skjer. Bli en mobilblogger med Bloggskolen her i Neste Klikk.

Enten du er linselus med mobilkameraet ditt ved pavens begravelse, leker journalist og avslører skandaler i samfunnet, eller rett og slett gjerne vil dele ankomsten til ditt siste barn med verden, er det mobilen som er det mest tilgjengelige verktøyet for å kommunisere med omverdenen.

Bloggskolens kapittel 11 viser deg hvordan du kan bruke mobilen din for å oversende tekst og bilder til bloggen din.

Det finnes en rekke gode vertstjenester for å publisere egne bilder.
Felles for de fleste av dem er at du må ha en PC tilgjengelig for å laste opp bilder.

Bildet du tok med mobilkameraet ditt må du derfor først laste over til PCen og deretter fra PCen til en nettjeneste som for eksempel Flickr.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt tåpelig, ikke sant? For du har jo MMS og skal kunne sende både bilder og video til andre ved hjelp av mobiltelefonen.

Hva med reinsdyrflokken du kom over på vidda, ranet du og kameramobilen din ble vitne til, pavens begravelse ... alle de situasjonene hvor du gjerne skulle vært online, gjerne skulle formidlet det du så, der og da - og kanskje fått Skup-prisen for det.

Via epost


De fleste bloggertjenestene der ute lar deg poste via epost. Du får da en «hemmelig» epostadresse, hvor alle epost som sendes til akkurat denne adressen anses som noe som skal blogges. Dersom det er et bilde vedlagt går dette også ut.

Også dedikerte fotobloggingstjenester som Flickr og Buzznet støtter dette.

Men når du er i Roma er det ikke sikkert din mobils internettforbindelse er helt på topp. Da er MMS eller SMS sikrere kort å satse på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Via MMS


I Norge har BlogSoft levert blogging til en rekke tjenester som tilbyr blogging, blant dem

Startsidens

ABCblogg

. Har du en blogg her (og det er lett og få, og gratis, bare klikk deg inn via lenken over), bruker du følgende fremgangsmåte for å poste via MMS:

1. Finn ut hvilken ID bloggen din har ved å logge inn på ABCblogg med brukernavnet ditt og se under «Oppsett». (Dersom du ikke har tilgang til ID-nummeret ditt, men har registrert mobilen din på ABCblogg, kan du droppe ID. Meldingen vil postes på den av bloggene dine som du har satt som «default»/standard.)

2. Klargjør mobilen din for å sende MMS

3. Lag en melding, for eksempel ved hjelp av et bilde eller med bare tekst, og send BLOGG . er nummeret som identifiserer din blogg, mens blir teksten i bloggen.

4. Er du i Norge kan du sende til 1966. Er du i utlandet sender du til 0047-40060825.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal du sende SMS bruker du samme fremgangsmåte, med én forskjell: Skriv «BLOGG2» i stedet for «BLOGG».

Det er gratis å poste på ABCblogg ut april. Deretter vil prisen bli 10 kroner for MMS og 5 kroner for SMS. I tillegg kommer det din teleoperatør tar for tjenesten.

Andre tjenester som støtter mottak av MMS og SMS er InPoc , Deiligst , Foneblog og Foneshare.

Vel bloggst.

Bloggskolen